Alternatyvios elektroninės muzikos duetas Ambulance On Fire debiutuoja su mini-albumu

Grupės narės Jūra Elena Šedytė ir Mėta Gabrielė Pelegrimaitė būdamos jaunos kūrėjos jau spėjo sulaukti muzikos profesionalų pripažinimo tiek asmeniškai, tiek kaip duetas. Šių metų kovo mėnesį „Ambulance On Fire“ laimėjo Lietuvos Muzikos Informacijos Centro (MIC) inicijuotą konkursą ir pateko į lietuviškos alternatyviosios muzikos rinkinį „Note Lithuania 2021“, kur merginos atstovaus ne tik savo muzikinę kryptį, bet ir taps Lietuvos muzikos scenos ambasadorėmis pasauliniame kontekste.

„Ambulance On Fire“ mini-albumas buvo sukurtas karantino suvaržymų laikotarpiu, todėl savo kūrybą duetas nusprendė įprasminti gyvo atlikimo vaizdo transliacija, kuri vėliau virto į audiovizualinį koncerto video klipą. Vaizdo įrašą filmavo ir režisavo vaizdo menininkas, muzikantas, savadarbių instrumentų kūrėjas, eksperimentuotojas Simonas Nekrošius. Mini-albumas buvo įrašytas ir paruoštas leidybai profesionalioje garso įrašų studijoje „MAMA Studios“, o leidinio viršelį sukūrė vizualiojo meno kūrėja Aušra Umbrasaitė. Duetas šių metų festivalyje „Druskomanija“ gyvai atliks savo kūrybą debiutinio mini-albumo pristatymo koncerte, kuris vyks birželio 2 d. Kompozitorių namuose (A. Mickevičiaus g. 29), Vilniuje.

Debiutinį mini-albumą sudaro keturios originalios kompozicijos. Pirmasis kūrinys ironišku pavadinimu „Flute In Da Hood“ prasideda užburiančia fleitos melodija, kurią papildo ir tarsi apipina sintezatoriai, ritmo mašinos ir, kad ir kaip bebūtų keista, greitosios pagalbos automobilio sirena. Šis kūrinys tarsi diktuoja visą būsimo leidinio stilistiką ir pojūtį, kur tarpusavy tarsi nesuderinami garsai bei nuotaikos yra šiek tiek ironiškai, tačiau labai profesionaliai pateikiami kaip vienas bendras albumas.

Antroji kompozicija „I Will Never“ klausytoją nejučia nubloškia į šokių muzikos pusę. Nuo pat kūrinio pradžios atsirandanti ir visą kūrinį besitęsianti aktyvi boso linija išlaiko tam tikrą agresyvumą ir konkretumą, o šviesus vokalo tembras sukuria tam tikrą jausminę priešpriešą. „Ballad“, kaip ir diktuoja pavadinimas, šis kūrinys tampa tam tikra priešprieša antrajam. Ambient, Experimental sąskambių bei tembristikos persipynimas ir ryškaus ritminio motyvo nebuvimas leidžia klausytojui atsipalaiduoti, šiek tiek sustoti ir ramiai pasiklausyti drąsių ir tuo pačiu tyrų dueto melodijų.

Paskutinė mini-albumo kompozicija tai pagrindinis debiutinio leidinio kūrinys, neatsitiktinai pavadintas „Ambulance On Fire“. Titulinė kompozicija iš esmės atspindi bendrą dueto bei viso mini-albumo skambesį. Čia susiduria tokie muzikiniai stiliai kaip IDM, Ambient, Alternative, Breakbeat, 90’s Electronica, Post-rock, Synth-pop, Experimental.

Dueto „Ambulance On Fire“ debiutinį mini-albumą skaitmeniniu formatu išleido „Future Sound Scientists (FSS Recordings)“ konceptualios elektroninės muzikos įrašų kompanija. Leidinys „Ambulance On Fire“ pasiekiamas visose populiariausiose muzikos klausymo platformose bei internetinėse muzikos parduotuvėse.

https://futuresoundscientists.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/ambulanceonfire

https://www.instagram.com/ambulanceonfire/

https://www.futuresoundscientists.com/