Akli pristato antrąjį albumą – „Refleksija“

Sparčiai kylanti kauniečių grupė „Akli“ pristato antrąjį savo albumą, pavadinimu „Refleksija“.

Vos prieš metus susikūrusi ir debiutinį albumą „Taika“ išleidusi grupė karantino sukaustytų metų neleido veltui. Pasirodę esminiuose vasaros renginiuose, kaip festivalis „Popskull“ bei „Raudonos rožės radijo“ sezono atidarymas, vaikinai užsidarė namuose ir sukūrė dar atviresnį bei stipresnį albumą.

Post-punk ir industrial žanrus savo kūryboje jungianti, bei eksperimentuoti skambesiu nevengianti grupė į albumą sudėjo 9 naujas dainas, kuriomis dalijasi savo išgyvenimais ir kviečia atmerkti akis bei pažvelgti į save.

„Pavadinimas ir vizualo idėja kilo iš sapno. Atsibudęs žinojau, kad būtent žodis refleksija geriausiai apibūdina albumo nuotaiką ir jame nagrinėjamas temas. Šis albumas labai asmeniškas, jo kūrimo procesas atvėrė daug pykčio ir nuoskaudų, kurios prisikaupė per paskutinius metus ir būtent karantino laikotarpį“, – pasakoja grupei muziką kuriantis Kristijonas Valančius.

Vizualiai albumą perteikti padėjo fotografas ir režisierius Shukowski, kuris taip pat sukūrė klipus grupės „Akli“ singlams „Šventi“ bei „Nuobodu“.

„Refleksiją“ pirmieji išgirsti galės kauniečiai koncerte „Sinagogoje“, rugpjūčio 11 dieną. Albumo pristatymo turas tęsis „Lukiškių kalėjime 2.0“ Vilniuje, rugpjūčio 20 dieną, bei Palangoje „Kablys Jūra“, rugpjūčio 21 dieną.

Albumo įrašymo darbus bei leidybą iš dalies finansuoja AGATA. Grupės draugai – „Ore.lt“.