Monikaze singlą “Jump A Lie” pristato žinomas leiblas “Moshi Moshi Records”

Kompozitorė, elektroninės muzikos kūrėja ir atlikėja Monikaze (Monika Zenkevičiūtė)
pristato naują singlą “Jump A Lie”, kurį išleis tarptautinį pripažinimą pelniusi įrašų kompanija iš Jungtinės Karalystės “Moshi Moshi Records”, išleidusi tokius vardus kaip Hot Chip, Moscoman, Invisible Minds ar Hercules & Love Affair.

“Jump A Lie” yra tik pirmasis ir pristatomasis Monikos leidinys, pasirodysiantis po “Moshi Moshi” vėliava. Netrukus seks antrasis singlas, o vėliau ir pilnas Monikaze albumas.

Monikaze (Monika Zenkevičiūtė) lietuvių elektroninės muzikos melomanams jau gerai
pažįstamas ir aukštai vertinamas vardas, pateikiantis kokybišką elektroninę muziką, turinčia gilią meninę vertę bei savito skambesio unikalumą. Tą galima išgirsti pirmame Monikos albume “Chicken Wings”, taip pat ir gyvuose nevaržoma energija pulsuojančiuose jos pasirodymuose, kuriuos jau spėjome išgirsti greta tokių vardų kaip Dopplereffekt (“Gaida” festivalis), Algiers, First Hate.

Naujuoju singlu “Jump A Lie” autorė pristato ir naujai išieškotą savitą skambesį, kuris kito ir brendo metams bėgant, o šiuo metu nusėdo artėjančiame antrame albume. Kūrinyje skamba stilistiškai sintezuotas pačios Monikos vokalas, gražiai papildytas subtiliais elektroniniais skambesiais.

“Ši daina yra žmogaus, staiga suvokiančio savo polinkį būti naiviam ir pernelyg pasitikinčiam, monologas.” – pasakoja autorė. “Sluoksniuotas vokalas yra tarsi skirtingi personažai jo galvoje, perjungiantys tuos, kurie yra pernelyg pasitikintys savimi, ir kitus, kurie yra savikritiški.” – tęsė Monika ir pridūrė: “Šią dainą įkvėpė žmogus, kuris lepindavo mane komplimentais ir paversdavo tuo pernelyg pasitikinčiu savimi, naiviu žmogumi, kurio aš tikrai nekenčiau. Bet užuot ką nors sakiusi pasirinkau peršokti jo melą ir šypsotis.”