2021 September

Palmės Žiedas uždaro „Futuros” etapą

Vis dažniau girdimas vardas Lietuvos muzikos scenoje, melancholiškasis Palmės Žiedas pristato savo kūrinį „Dirbtinėje Šviesoje” kuris žymi „Futuros” eros pabaigą. Albumas „Futura”, pristatytas 2020 metų pradžioje yra inspiruotas devyniasdešimtųjų klubinės kultūros, „nešvarių” elektroninės muzikos garsų. „Futuros” dainų tekstai – abstraktūs, […]

„Mercury Booking“ – intymi pažintis su metalo pogrindžiu

Atėjus darganotam rudeniui, didžiuosiuose Lietuvos miestuose atsirado plakatai, kviečiantys į „Mercury Booking“ showcase‘ą Vilniuje. Ryškiomis raidėmis šviečia sunkiosios muzikos scenos gerbėjams pažįstami vardai: Juodvarnis, Phrenetix, Autism, Sisyphean, Extravaganza. Tačiau atrodo, kad klausimų daugiau, nei atsakymų, todėl pakviečiau vieną iš „Mercury Booking“ įkūrėjų Dainių Prakapavičių ir Phrenetix vokalistę Liną Vaštakaitę pakalbėti apie showcase, metalą ir intymų Lietuvos undergroundą.

Adomo Mickevičiaus bibliotekoje – nemokamas UMIKO Kotori koncertas

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka rugsėjo 30 dieną 18.30 val. kviečia į UMIKO Kotori koncertą Didžiojoje salėje. „Visgi už tokią Lietuvą kovojome. Kad net ir lietuvė, pasivadinusi japoniškai, gali čia groti savo kosmosą, kiek širdis geidžia. Koncertas truks valandą, […]

„gallery 1986” erdvėse pristatoma renginių serija muzikos naujovių mylėtojams

Šį pavasarį duris publikai atvėrusi muzikos ir kultūros erdvė „gallery 1986“ leidžiasi į muzikinį nuotykį drauge su bendruomenės radijo stotimi „Radio Vilnius“. Šios dvi naujos, tačiau jau nemažą melomanų pripažinimą įgijusios, iniciatyvos kuria unikalią renginių seriją „EXZIBIT“ (liet. „Eksponatas“), kuri nurodo į meno ir muzikos sąjungą šokių aikštelėje.

Neatrasti skambesiai „Sodas 2123“ koncerte – Vytautas Juozėnas ir BRTQ

Rugsėjo 29 d. 21 val. „Rasų radijas“ bei „Empty Brain Resort“ kviečia į dar vieną koncertą kultūros komplekse „Sodas 2123“. Šį kartą koncertiniame cikle pasirodys kosminės elektroninės muzikos kūrėjas Vytautas Juozėnas bei, visus melomanus verčiantis suklusti, Kipro Domino projektas „BRTQ“.

„Rasų radijo“ projektu siekiama atskleisti kultūros komplekso „SODAS 2123“ sukauptą garsinį potencialą.