Naujas lietuviškos estrados duetas Superkoloritas pristato pirmą dainą 

Lietuviškos pop muzikos scenoje naujas projektas – „Superkoloritas”. Tai – duetas, kuriame jėgas suvienijo Giedrė Nalivaikaitė iš grupės „shishi“ ir Adomas Koreniukas, grojantis „Planeta Polar”. Šiandien jie pristato savo pirmąją dainą ir vaizdo klipą „Pušų Pavėsy“.

„Superkoloritas“ yra muzikinis duetas, kuriantis naująją lietuvišką estradinę muziką. Tęsiame senosios lietuvių estrados tradicijas, naudojame dainingas vokalines melodijas ir kuriame poetine lietuvių kalba. Tai – šilta, pozityvi ir romantiška muzika. Tokia, nuo kurios norisi į pajūrį“, – sako grupės nariai.

„Mūsų muzikinį žanrą galima būtų pavadinti „elektrine estrada“. Elektrine, nes čia nemažai retro futuristinio skambesio, jaukių elektrinių garsų, šiltų sintezatorių, pukšinčių ritmo mašinų, senoviškų vargonėlių, aidų ir aidelių“, – pasakoja Adomas.

„Pušų Pavėsy“ – pirmoji „Superkolorito“ daina apie naktį, kai likai iki patekant saulei; įsimylėjai ir leidaisi į smagų kurortinį meilės nuotykį, vaikščiojai pajūriu šviečiant mėnuliui, gal ir pasibučiavai… „Dainą sukūrėme tamsaus karantino dienomis, išsiilgę vasaros ir bandydami į ją trumpam nusikelti“, – prisimena Giedrė.

Pirmajame vaizdo klipe muzikantai norėjo užfiksuoti, kaip savo muziką atlieka gyvai. Į pagalbą jie pasikvietė video menininkus Alaną Guriną ir Paulių Janušonį, kurie į šį procesą pažvelgė žaismingai ir kūrybiškai. Nuo šiandien „Pušų Pavėsy“ pasiekiamas Youtube platformoje.

„Superkoloritui“ artima pajūrio tematika. Gaudydami įkvėpimą atlikėjai sekė paskui senosios Palangos ir kitų Lietuvos kurortų istorijas, kur balta apranga nuo seno buvo poilsiaujančių žmonių „uniforma“. Iš čia kilo ir idėja grupės kostiumams, kuriuos atlikėjai kūrė patys. Giedrė baltus rūbus papuošė spalvotais rankų darbo atspaudais, sukurtais sapnų ir kosmoso motyvais.

„Kurorto tema atsispindi ir „Superkolorito“ logotipe. Labai džiaugiamės, kad jį kurti sutiko Palangoje gyvenanti vyresniosios kartos grafikė Gražina Oškinytė-Eimanavičienė. Jos darbus matė kiekvienas, skaitęs Birutės parko žemėlapį, žvelgęs į atkurtą Palangos herbą ar skulptūras Palangos skulptūrų parkelyje. Be šios menininkės tiesiog neatsiejamas Palangos miestas!“, – sako dueto nariai.

Muzikantai žada, jog dar rugsėjį „Pušų Pavėsy“ bus galima klausytis visose skaitmeninėse platformose. Pirmąjį EP, kuris pasirodys šaltuoju sezonu, dueto nariai žada ypatingai šiltą, o kol kas kviečia sekti naujienas ir laukti dar dviejų naujų vaizdo klipų. Debiutinio „Superkolorito“ albumo dainų bei vaizdo klipų kūrybą dalinai finansuoja AGATA, LATGA bei Lietuvos kultūros taryba.

Superkoloritas internete: 

https://www.facebook.com/superkoloritas/

https://www.instagram.com/superkoloritas/