Naujas ORAI singlas „Lyguma“ – video atvirutė artimiausiems

Internetines muzikos platformas pasiekė naujausias grupės „ORAI“ singlas „Lyguma“. Grupė kartu su kūriniu pristato ir muzikinį vaizdo klipą, kurį vadina video atvirute patiems artimiausiems žmonėms.

Grupės įkūrėjas Donatas Zinkevičius pasakojo, kas šis kūrinys yra švelniausia ir nuoširdžiausia ką šiuo metu gali pasiūlyti grupė „ORAI“.

„Pirmieji kūrinio akordai ir motyvai atsirado maždaug prieš metus. Manau, kad tai ir buvo tikroji naujos grupės užuomazga. Tai kūrinį verčia ypatingu – jis tam tikra prasme buvo pirmasis. Galutinė aranžuotė ir tekstas atsirado rudenį ir žiemą, kuomet labai daug laiko leidom kartu tik su artimiausiais žmonėmis. To santykio intymumas manau atsispindi ir garse“, – teigė grupės įkūrėjas.

Muzikantas papasakojo apie klipo idėją ir kūrimo procesą.

„Šio kūrinio vizualinį išpildymą vadinu video atvirute, nes jame daugiau estetikos nei veiksmo. Koncepcija susidėliojo per kelis impulsus. Pirmasis buvo kuomet prieš keletą savaičių fotografavome nuotrauką viršeliui. Tai pasėjo kažkokias sėklas. Vėliau, nuotraukos autorė Aušra Andrijauskienė nufilmavo keletą vaizdų be didelių intencijų, o tie vaizdai impulsyviai sudėliojo siužetą galvoje. Tuomet pasitarėme, nuvykome ir per kelias valandas vaizdą perkėlėme į kamerą“, – pasakojo kūrinio autorius.

Grupės atstovas teigė, kad prie galutinio kūrinio pavidalo prisidėjo dar keletas draugų, artimųjų ir pažįstamų.

„Garso įrašą ir suvedimą atliko Jurgis Masilionis. Su juo kartu dirbame jau dvejus metus. Maždaug dabar ir turėtume švęsti sukaktį. Būgnų partiją šiai dainai įrašė keletoje grupių grojantis muzikantas-dailininkas Mantas Daujotas. Viršelio dizainą sukūrė Martyna Striukaitė. Manau, kad šįkart jis gavosi puikus. Na, o klipe kartu nusifilmavo ir mano šeima – Milda ir Nida. Ratas po truputį plečiasi. Labai visiems dėkoju. Tikiuosi, kad tai padės dar daugiau nuveikti ateityje“, – pasakojo grupės „ORAI“ įkūrėjas Donatas.

Muzikantas teigė, kad „ORAI“ per pastaruosius kelis mėnesius paaugo ir įgavo nemažai patirties.

„Esminis pastarųjų mėnesių pokytis yra tai, kad gyviems pasirodymams prie grupės „ORAI“ prisijungė du mano labai artimi draugai – Algirdas Jonas Kancleris ir Karolis Petrikas. Subūriau gyvą grupę konkursui NOVUS, bet panašu, kad šitas susibūrimas po truputį peržengia konkurso ribas. Jaučiu, kad kartu galime nuveikti kažką labai įdomaus“, – pasakojo Donatas..

Grupė „ORAI“ vasaros pradžioje išleido pirmąjį debiutinį singlą „Operatorius“, kuris sėkmingai skamba ir LRT OPUS eteryje. Šiuo metu grupė dalyvauja įdomiausių pradedančių grupių konkurse „Muzikos Inkubatorius NOVUS“.