Sraigės Efektas kviečia susimąstyti apie gyvenimišką ciklą

Alternatyvaus roko grupė „Sraigės efektas“ pristato naują singlą ir kinematografišką vaizdo klipą „Pabaigos“, kuriuo grupė kviečia susimąstyti apie nesibaigiantį pradžių ir pabaigų ciklą.

„Daina „Pabaigos“ yra apie santykių pabaigą ir susitaikymą su tuo. Apie jausmus ir mintis, kai tenka išsiskirti su artimu žmogumi ir po išsiskyrimo aplankančius bendrų įpročių ar išgyvenimų vaizdinius kasdienybėje“, – pasakojo grupės gitaristas ir vokalistas Kristijonas Nenartavičius.

Daina, kurios pirmosios užuomazgos atsirado dar prieš metus, turi ir kitą versiją – albuminę. Tačiau kiek kitokia „Pabaigos“ aranžuotė žymi naują „Sraigės efekto“ gyvavimo puslapį.

„Daina yra visiškai kitokia, tačiau ji ženklina naujo grupės etapo pradžią ir muzikinių tyrinėjimų pradžią jau keturiese“, – sakė K. Nenartavičius.

Vaizdo klipe, kuris pristatomas drauge su singlu, „Pabaigos“ atsiskleidžia kiek kitokiame kontekste: viešojoje erdvėje vis dažniau kalbant apie griaunamus Lietuvos kino teatrus, grupė atsigręžė į tokias vietas kaip Profsąjungų rūmus, kino teatrą „Lietuva“ bei Sporto rūmus.

„Juokais pakalbėjome, kad galėtume filmuoti Sporto rūmuose, tačiau ten įžengus pajautėme, kad vaizdo klipas turi būti nufilmuotas būtent šioje vietoje – pastate, kuris jau daugelį metų skaičiuoja savo niekaip nesibaigiančias pabaigas“, – sakė grupės gitaristas ir vaizdo klipo režisierius Laurynas Kamarauskas.

Būtent Sporto rūmuose ir gimė pagrindinė vaizdo klipo idėja: viskas plūduriuoja laikinume, kuriame gyventi yra pasmerktas žmogus, turintis susitaikyti su savo likimu bei emocijomis, ateinančiomis dėl įvairiausių pabaigų.

„Norėjosi kalbėti nevisada tiesiogiai ir sukelti tą laikinumo jausmą, tą kuris įsisunkęs būna net pastatų sienose, su žmonių atneštomis istorijomis į tas sienas“, – teigė L. Kamarauskas.

Komanda, prisidėjusi prie vaizdo klipo įgyvendinimo, buvo sudaryta iš žmonių, atsidavusių kinui ir norui sukurti gerą turinį: operatoriaus Jauniaus Sarapino, režisieriaus asistentės Rūtos Pašukonytės, vaizdo instaliacijos autoriaus Kornelijaus Jaroševičiaus, meno vadovės Giedrės Valeišaitės, apšvietėjo Mato Juškaičio, Igno Stankaus, Eglės Ulevičiūtės, Levio Abramovo, Agnės Vidugirytės, Auksės Jurevičiūtės ir kitų.

„Filmavimų metu sukaupėme daug įdomių istorijų, tačiau labiausiai įsiminė momentas, kai skelbimuose turėjome ieškoti atiduodamų televizorių. Bendravimas su žmonėmis, kuriuos pirmą kartą matai, o iš jų trykšta užsidegimas atiduoti menui savo kažkada labai dažnai naudotus daiktus, tik įrodydavo, kad visose srityse yra pabaigos ir naujos pradžios“, – sakė režisierius.

„Sraigės efektas“ tikisi, kad klausytojai pažiūrėję naują vaizdo klipą susimąstytų apie mus visur persekiojančias pabaigas, tačiau jų neišsigąstų,o priimtų bei suprastų, kad po kiekvienos pabaigos visada laukia nauja pradžia.

Naują singlą „Pabaigos“ nuo rugpjūčio 31 dienos galima išgirsti visose muzikos pasiklausymo platformose, o vaizdo klipą išvysti „Youtube“ platformoje.