Ypatingame Bix koncerte: 1989-ųjų skambesys, laisvė, svečiai ir dalelė Berlyno

Rytoj, rugsėjo 18 dieną, kultinė Lietuvos roko grupė „Bix“, gyvuojanti jau daugiau nei tris dešimtmečius, surengs vieną svarbiausių karjeros koncertų. Vilniuje, buvusiame Lukiškių kalėjime, grupė pristatys šiemet atrastą ir dingusiu laikytą 1989 metų koncerto Vakarų Berlyne įrašą bei šiai progai skirtą koncertinį albumą „Berlin `89“!

Grupės įkūrėjas Saulius Urbonavičius – Samas atskleidžia, kad visa komanda įdėjo labai daug pastangų, kad šis išskirtinis koncertas būtų kuo autentiškesnis, o žmonės jaustųsi taip, lyg dalyvaudami koncerte Vakarų Berlyne prieš 32 metus – su didžiuliu laisvės ir vienybės jausmu!

Anot grupės vokalisto, koncerte skambės originali „Bix“ pasirodymo Vakarų Vokietijoje programa su atkurtu grupės skambesiu ir pučiamųjų instrumentų sąstatu, o to laikmečio įspūdį dar labiau sustiprins specialios koncerto vizualizacijos su Berlyno vaizdais.

„Tai yra didžiulė šventė – paminėti stebuklingai atrastą „Bix“ albumą, Lietuvos ir Vokietijos draugystę ir, žinoma, Berlyno sienos griūtį, kuri pagaliau atvėrė visą Europą ir leido jai susivienyti. Dabar esame Europos šeimoje, kaip galime to nepaminėti“, – šypsosi Saulius Urbonavičius – Samas.

„Šia proga pasikvietėme kolegas ir draugus, kurie kartu ėjo mūsų keliu – tai Svaras ir Kastetas iš „G&G sindikato”, „Skamp“ ir grupės „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius“. Antroje koncerto dalyje grosime kartu ir keletą „Bix“ kūrinių atliksime kaip dar niekad neskambėjo!“

Koncerte taip pat bus pristatytas atkurto 1989 metų „Bix“ pasirodymo įrašo pagrindu išleidžiamas naujausias grupės albumas „Berlin ’89“. Išskirtinis koncertinis albumas CD formatu išleidžiamas būtent rugsėjo 18 dieną, todėl pirmieji jį įsigyti galės renginio Lukiškių kalėjime svečiai. „Berlin ’89“ taip pat galima iš anksto užsakyti internetu muzikos parduotuvėje Buymusic.lt. Albumo išleidimą dalinai remia asociacijos LATGA ir AGATA.

Anot Sauliaus Urbonavičiaus – Samo, koncertą sudarys dvi dalys. Pirmoje „biksai“ pristatys autentišką aštuntojo dešimtmečio grupės skambesį su dūdom ir dainas, skambėjusias koncerte Vakarų Berlyne, tarp jų ir didžiausius to laiko grupės hitus „Bijom“, „Tarp Europos ir Honkongo“, „La Bamba“, ir tik ture Vokietijoje sugrotus grupės kūrinius.

Antrąja pasirodymo dalimi „Bix“ atiduos duoklę turtingai grupės istorijai ir didžiulei, per tris dešimtmečius išaugusiai grupės fanų bazei. Kartu su vakaro svečiais „Skamp“, „G&G sindikatu” ir Benu Aleksandravičiumi muzikantai atliks svarbiausius grupės karjeros kūrinius ir naujausias „Bix“ dainas.

Koncertui paruošta daugybė profesionalios garso ir šviesų technikos ir sprendimų bei specialios vaizdo projekcijos su praėjusio laikmečio „Berlyno“ ir grupės koncertų vaizdais.

Rugsėjo 18 dieną Lukiškių kalėjime įvyksianti muzikos šventė rengiama minint 30 metų atkurtų Vokietijos ir Lietuvos diplomatinių santykių sukaktį. Visas renginys ir „Bix“ koncertas nemokami – jį žiūrovams dovanoja Vokietijos ambasada Lietuvoje.

Šventė prasidės dar prieš koncertą 19 valandą vyksiančia diskusija „Rokas griauna geležinę užsklandą”, kurioje dalyvaus „Bix“ vokalistas Saulius Urbonavičius – Samas, Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Sonnas, Lietuvos užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius, istorikas doc. dr. Nerijus Šepetys ir žurnalistė Indrė Makaraitytė.

Nemokamus kvietimus į jau rytoj vyksiantį grandiozinį „Bix“ koncertą reikia paskubėti išsiimti Bilietai.lt platformoje. Visiems renginio dalyviams ir žiūrovams galimybių pasas yra privalomas.