Penktadienį klube „Opium“ – lietuviško leiblo „Le Temps Perdu“ 5-asis gimtadienis

Prie sau įprasto naktinio gyvenimo režimo šį rudenį grįžęs sostinės klubas „Opium“ penktadienį kviečia į labai proginę naktį. Ja klubo programos vadovas Vidmantas Čepkauskas-V pažymės asmeninės šokių muzikos leidyklos „Le Temps Perdu“ gimtadienį.

Vilniuje įkurta, Briuselyje puoselėta ir Hamburgo distributorių „Word And Sound“ visame pasaulyje platinama kosmopolitiška įrašų kompanija per penkerius metus išleido aštuonias vinilo plokšteles ir du skaitmeninius leidinius. Autorinę produkciją čia pristatė italai Michele Minnini, Billy Bogus ir Outtake, australai Dreems ir Statue, rusas Pletnev, britas A.M.O.R. bei pats V, o jų darbus palydėjo Red Axes, Autarkic, Iñigo Vontier, Each Other, Hard Ton ir kitų tarptautinėje scenoje puikiai žinomų veikėjų remiksai. Be to, „Le Temps Perdu“ dėka dienos šviesą išvydo pirmoji „Opium of the People“ kompiliacija, kuri elektroninės muzikos gerbėjams pristatė esminės Vilniaus šokių aikštelės skambesį.

„Le Temps Perdu“ retrospektyvą į šventinę patirtį „Opium“ klube penktadienį konvertuos solidus atlikėjų būrys. Penkmečio vertą naktį kartu su V ir vietinės scenos atstovais Pletnev bei Gemayel įgarsinis pora autoritetingų svečių. Pirmasis jų – po A.M.O.R. slapyvardžiu atvykstantis ilgametis legendinio Andrew Weatherall pasirodymų partneris Sean Johnston. Antrasis – ilgus metus Niujorke rezidavęs prancūzas Joakim, kurį žinovai vadina vienu šviesiausių protų šokių muzikos padangėse.

„Lietuvoje tiek nedaug tarptautinio profilio leidybinių kompanijų, kad bet kurios iš jų gimtadienis turėtų būti visos muzikinės bendruomenės šventė, tad norisi visus ir pakviesti į Opiumą. Jau nekalbant apie išskirtinį šio renginio pasiūlymą – tik ką naują albumą „Second Nature“ išleidęs Joakim ir šokių aikštelių veteranas Sean Johnston iš Hardway Brothers vieno vakaro programoje yra šventė savaime“, – teigė leidyklos šeimininkas Vidmantas Čepkauskas-V.