2021 October

VĖJOPAČIO “Ritualai” – svajingas elektronikos albumas apie kasdienybę

Naują albumą “Ritualai” pristatantis gerai žinomas savitos elektroninės muzikos kūrėjas “Vėjopatis” nagrinėja šių dienų žmonių kasdienius įpročius ir jų prasmes, asmenines apeigas sąmoningai ir nesąmoningai atliekamas šiuo neįprastu žmonijos laikotarpiu. Projekto autorius Nikolajus Polujanovas naują kūrybą pristato po ketverių metų pertraukos, per tą laiką autoriaus asmeniniame gyvenime įvykę pokyčiai sukaupė mintis naujai kūrybos krypčiai.

Režisierė Nino Maglakelidze: „Žmogus turi teisę rinktis …“

Nino Maglakelidze pristatoma Sakartvelo režisiere, tačiau menininkė profesinius įgūdžius įgavo Rusijoje , – 2017 m. baigė Rusijos valstybinį scenos menų institutą Sankt Peterburge, metus šiame mieste dirbo aktore. Prieš keletą metų persikėlė į Sakartvelą ir sėkmingai kuria ten. Šiuo metu režisierė ruošiasi premjerai pagal Ivano Vyrypaevo pjesę Nacionaliniame Kauno dramos teatre, – lapkričio 18, 19 dienomis Ilgojoje salėje įvyks spektaklis „Vasaros vapsvos gelia mus net lapkritį“.

Trečiojoje meno leidinių mugėje „Kaunas Art Book Fair“ – refleksijos apie meno leidinių archyvą

Apie meno leidinių archyvą galima kalbėti naujai ir nenuobodžiai – tuo įsitikinę Kauno meno leidinių mugės „Kaunas Art Book Fair“ organizatoriai Kauno fotografijos galerija ir šiuolaikinio meno knygynas „Six Chairs Books“, lapkričio 5-7 dienomis pakviesiantys į jau trečiąjį, šiemet galerijos „Meno parkas“ erdvėse vyksiantį renginį, kurio metu lankytojai bus kviečiami reflektuoti, ar galima į meno leidinių archyvą žvelgti ne kaip įvietintą ir įlaikintą saugyklą, bet transformuoti jį į dialogo, bendrystės, mainų ir diskusijų erdvę.

Vilniaus stoties rajone – tamsūs gitariniai garsai

Šį šeštadienį Vilniaus stoties rajone, prie bėgių, festivalių namuose – „Line Up“ sunkesnei muzikai skirtame renginyje – „Black Line“ į sceną lips net trys alternatyviosios scenos grupės – „Akli“, „Timid Kooky“ bei „dadcap“. Artėjantį savaitgalį pasitikti kviečia kasdienybės absurdą švenčianti […]

Superkoloritas pristato antrąjį singlą „KUR TU?” ir neįprastas dovanas

Šviežio oro gūsį į lietuvišką estradinę muziką vėl atneša grupė „Superkoloritas“. Prieš mėnesį debiutavę su pajūriu kvepiančiu singlu „Pušų Pavėsy“, šįkart duetas publiką supažindina su antrąja savo daina ir vaizdo klipu „KUR TU?”. „Gali pasirodyti, kad „KUR TU?“ – tiesiog meilės […]