Vilniaus stoties rajone – tamsūs gitariniai garsai

Šį šeštadienį Vilniaus stoties rajone, prie bėgių, festivalių namuose – „Line Up“ sunkesnei muzikai skirtame renginyje – „Black Line“ į sceną lips net trys alternatyviosios scenos grupės – „Akli“, „Timid Kooky“ bei „dadcap“.

Artėjantį savaitgalį pasitikti kviečia kasdienybės absurdą švenčianti trijulė – „Timid Kooky“, kurių muzikoje galima išgirsti keistą ir kabinantį alternatyvaus ir progresyvaus roko, noise ir funk stilių mišinį. Grupės dainos yra lyg skanduotės, parašytos grėsmingomis ir hipnotizuojančiomis gitarų ir būgnų kompozicijoms. „Timid Kooky“ kūrybinė drąsa ir DIY nepriklausomybė dar 2017 metais buvo įvertinta geriausio jauno atlikėjo Lietuvoje apdovanojimu konkurse „Garažas” ir geriausios jaunos grupės Baltijos šalyse titulu konkurse „NOVUS”. Vos tik išleidusi debiutinį albumą „Tanzen” (2018), grupė pristatė jį beveik visoje Europoje, gavo galimybę pasirodyti ir pristatyti savo muziką prestižiniuose festivaliuose, tokiuose kaip „Liverpool Sound City” (UK), „Monkey Week” (ES), „SKIFF” (RU), „MENT” (SI), Spring Break” (PL) ir kituose, o šį šeštadienį jie pasirodys Vilniuje, „Line Up“ muzikos klube!

Šį šeštadienį, Vilniaus stoties rajone įsikūrusiame klube pasirodymą surengs ir grupė iš Kauno – „Akli“. Tai post punk, industrinės muzikos projektas, kuris susikūrė pandemijos laikotarpiu. Būtent karantino laikotarpis šiai grupei atnešė įkvėpimo, o vienatvė davė užuomazgą dainose vyraujančiai tematikai ir muzikinėms idėjoms, kurias dainomis pavertė ir įrašė atlikėjas Kristijonas Valančius. Šios grupės muzika agresyvi, pripildyta filosofinių apmąstymų bei chaotiškų minčių. Joje jungiasi išraiškingos gitaros partijos, tamsūs sintezatoriaus garsai bei vidinio skausmo kupinas vokalas. Nuo akiplėšiško cinizmo ir pykčio iki nušvytimo bei apsivalymo akimirkų – grupės kuriamos dainos išsiskiria unikaliu skambesiu. Debiutinis albumas „Taika“ pasirodė 2020 metų vasarą ir iškart susilaukė muzikos žinovų dėmesio. Lygiai po metų grupė išleido savo antrąjį albumą, pavadinimu „Refleksija“, kuriuo kviečia pažvelgti į save.

Dar viena grupė šeštadienio vakarą lipsianti į sceną – „dadcap“, kurie jau spėjo išleisti kelis singlus, apšildyti tokias grupes kaip „jauti“ jų koncertiniuose turuose, įvairiuose Lietuvos miestuose. Šeštadienį, kaip grupė „dadcap“ pati prisistato –„nemokama terapija jos nelankantiems“, Vilniuje, prie bėgių.

Daugiau: https://bit.ly/BlackLineLineUp