Kita Akli pusė: akustinis koncertas cerkvėje

Alternatyvios muzikos sceną galingu debiutu ir stipriais išstojimais sudrebinusi grupė „Akli“ vienam vakarui keičia savo veidą ir pristato akustinę programą.

Išskirtinio pasirodymo metu skambės kūriniai iš dviejų grupės albumų – „Taika“ ir „Refleksija“. Pykčio, nusivylimo, skausmo kupinos dainos įgaus naują ir dar niekur negirdėtą skambesį.

„Ilgai galvojome apie galimybę surengti akustinį pasirodymą, bet norėjome, kad tai būtų išskirtinė patirtis, vienetinis išstojimas, todėl laukėme tinkamo momento. Pagaliau atėjo metas, kai supratome, jog esame tam pasiruošę“, – sako grupės lyderis ir „Akli“ dainų autorius Kristijonas Valančius.

Koncertas bus surengtas tik neseniai renginiams atidarytoje Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje Lukiškių kalėjime.

„Šią vietą pasirinkome dėl jos ypatingos atmosferos. Jau grojome Lukiškių kalėjime vasarą – mums patiko, kaip mūsų muzika atsiskleidžia brutalioje, gilią istoriją turinčioje erdvėje“, – pasirinkimą komentuoja Kristijonas.

Kovo 5 dieną vyksiančio koncerto žiūrovai turės progą pamatyti grupę iš kitos perspektyvos – dar atviresnę tiek sau, tiek klausytojui.

Kauniečių trijulė „Akli“ susikūrė 2020 m. vasarą. Nustebinusi savo stipriu debiutu, grupė per dvejus metus spėjo išleisti du albumus, sugroti esminiuose muzikos renginiuose. Grupė taip pat dvejus metus iš eilės buvo nominuota kaip „Metų roko grupė“ muzikos apdovanojimuose „M.A.M.A.“.

Facebook: https://www.facebook.com/AkliBand

Event: https://fb.me/e/1O5Xi3C71