Duetas Superkoloritas išleido pirmąjį albumą „Debiutas“

Naujosios elektrinės estrados duetas „Superkoloritas“ lietuviškos muzikos mylėtojams pristatė savo pirmąjį EP „Debiutas“.

„Debiutas“ neišvengiamai yra apie vasarą, jis tirpsta, banguoja ir raibuliuoja kaip karštas oras. Jis – apie tuos laikus, kuriuose gyvena šiltas prisiminimas ir kur pildosi saulėta svajonė“, – pasakoja vienas iš grupės balsų Adomas Koreniukas.

Lietuviškos muzikos fonoteką šviežiais garsais pildantis „Debiutas“, kaip sako patys atlikėjai, yra apie apie pajūrį ir atostogas. Tačiau dainos paliečia įvairias temas: buvimą čia ir dabar, ieškojimą, nuoširdų džiaugsmą ir meilės ilgesį, atsiskyrimą, praradimą ir džiaugimąsi tuo, ką turi, galiausiai – apie norą išsitaškyti, pasileisti plaukus ir pašokti velnių puotoje.

„Šiais tamsiais laikais „Debiuto“ dainos turėtų atnešti nemažai šviesos. Man ši muzika teikia daug ramybės ir vilties. Klausau ir šypsausi“, – apie naują mini albumą pasakoja „Superkolorito“ vokalistė ir gitaristė Giedrė Nalivaikaitė. Pasak jos,  albumas skirtas išplaukimui į svajonių paplūdimį, visiems spalvų ir gero oro pasiilgusiems: „O labiausiai norėčiau skirti šį debiutą mūsų jau išėjusiems seneliams ir močiutėms. Tikiu, kad iš aukštai jie klausys ir mumis didžiuosis.“

Visų šešių pirmojo albumo kūrinių nuo šiandien galima klausytis platformose Youtube, Spotify, Bandcamp, Soundcloud, PAKARTOT.LT ir kt. EP „Debiutas“ dalinai finansavo asociacijos AGATA, LATGA ir Lietuvos kultūros taryba.

Atlikėjai prisimena, jog kūrybinis viso mini albumo kelias buvo labai įvairus: „Pusė dainų prasidėjo nuo priedainio. Daug dainų gimė prie jūros. Muziką ir tekstus dėliojome kartu su Giedre. Daug keitėmės idėjomis, kartais vienas pasigavęs kito mintį ją papildė. Tas galėjimas kurti kartu – labai įdomus dalykas, kartais tampa smagiu žaidimu, o kartais būna ir sunkiau.“

Įkvėpimo ieškota ir senuose lietuviškuose miuzikluose, ir Lietuvos kompozitorių estrados hituose. O rašant tekstus rankose vis dažniau atsidurdavo ne tik lietuviškos poezijos knygos, bet ir bulvarinis tarpukario skaitalas „Lietuvos Pliažas“.

„Daug dainų istorijų pasiskolinome iš pajūrio aktualijų, stebint poilsiautojus ir prisimenant savo vasaras. O apdainuotos situacijos galėjo nutikti ir prieš 100, o gal ir po 100 metų,“ – pasakoja Giedrė.

„Esame be galo dėkingi visai komandai, dirbusiai prie mūsų debiuto. Dizainerei Aurelijai Slapšytei už vaizdus, Miglei Kirklytei už visuomet taiklų žvilgsnį ir Alanui Gurinui bei Pauliui Janušoniui – už nuostabią pradžią“, – sako „Superkoloritas“.

Retro, surf, pop, elektroniką bei tropinius stilius maišantys atlikėjai pirmuosius singlus išleido 2021-ųjų rudenį, o netrukus susilaukė dėmesio M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose – buvo nominuoti tradicinės muzikos kategorijoje. Duetas neseniai sėkmingai pasirodė LRT televizijos projekte „Dainuoju Lietuvą“.

„Superkolorito“ duetas prasitaria, jog jau ruošiasi ir debiutiniam koncertui, o savo gerbėjus kviečia pasižymėti datą kalendoriuose. Koncertas vyks liepos 7 d. Kompozitorių namuose, Vilniuje.

Superkoloritas – EP DEBIUTAS

https://spoti.fi/3lpGugp

Superkoloritas internete: 

https://www.facebook.com/superkoloritas/

https://www.instagram.com/superkoloritas/