Galerijoje „Si:said“ veikia Gusto Jagmino paroda

Nuo gegužės 25 d. galerijoje „Si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) veikia Gusto Jagmino paroda „Tas langas. Dienotepis / Naktitepis“. Birželio 3 d. 18 val. planuojamas susitikimas su autoriumi.

Kūryboje G. Jagminas persvarsto tikrovės daugialypumo temą. Tapydamas reflektuoja būsenas, kurias sukelia gamtos ir aplinkos stebėjimas ir jos dekonstravimas bei konstravimas. Menininkas gamtoje pastebėtus reiškinius ir struktūras derina su vidinio laiko tėkme, taip kurdamas savitą laiko ir erdvės santykį.

Naujausioje parodoje „Tas langas. Dienotepis / Naktitepis“ Gustas pasitelkęs stebėjimo metodiką, žiūrovui pateikia matomą vaizdą pro dirbtuvių langą arba jau išsiveržus iš jų į aplinką. Urbanistiniai fragmentai, peizažai tapyti skirtingu paros metu nugula į vaizdinių dienoraštį. Kasdienybės fiksacija balansuoja tarp tikro ir įsivaizduojamo, asmeninių ir kolektyvinių patirčių.

Gustas Jagminas (g. 1979) Vilniaus dailės akademijoje baigė tapybos magistro studijas, yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Gyvena ir kuria Vilniuje.

Paroda veiks iki birželio 24 d.

Parodos rėmėjas Klaipėdos miesto savivaldybė.

galerija [si:said]