Planeta Polar stebina nauju vaizdo klipu: jį įkvėpė tamsūs santykiai 

Spalvingas „Planeta Polar“ trejetas šiandien klausytojams pristato naują vaizdo klipą „Mi Niña“. Neseniai išleidę energijos kupiną debiutinį albumą „Puro Carnaval“, šįkart atlikėjai nusprendė nustebinti savo gerbėjus.

Kartu su režisieriumi Domu Petroniu priešakyje gimė vaizdo klipas dainai „Mi Niña“, nešantis kiek kitokį emocinį krūvį nei linksmųjų, judriųjų „Planeta Polar“ dainų. Kaip sako pats kūrėjas: „Norėjosi kalbėti apie santykius iš tokios pusės, kuri nėra nei labai įdomi, nei labai graži, bet užima didžiąją santykių laiko dalį. Lyg pastatyti monumentą pilkai buičiai.“

Pasak režisieriaus, klipo vaizdus įkvėpė ir mamos namuose nuo vaikystės kabantis Audriaus Puipos darbas, kuriame pavaizduota tapytojo dirbtuvė taip, kaip ji iš tiesų atrodo: „Turiu įtarimą, kad būsiu šį tą iš jo pasiėmęs.“

Pati daina, kaip ir ją lydintis vaizdo klipas, nagrinėja tamsiąją buvimo kartu pusę. „ Ši daina yra apie santykius, apie tai, jog santykiai gali atnešti daugiau skausmo nei abipusio palaikymo ir džiaugsmo. Ir tai netgi platesniame kontekste, nebūtinai poros santykiai“, – apie kūrinį pasakoja grupės balsas ir širdis Adomas Koreniukas.

Atlikėjas teigia, kad kitokio emocinio nusiteikimo prireikia ir atliekant dainą gyvai. „Man patinka dainos muzikinis veržlumas, itin patinka Pauliaus  paskaninta bosinė partija ir kaip Jonas įsijaučia į šitos dainos ritmą. Pastebėjau, jog valingai ir nevalingai atliekant šia dainą mano veide atsiranda įvairiausios grimasos“, – sako Adomas.

Daina „Mi Niña“ tiek klipą režisavusiam D. Petroniui, tiek jo vaikams – mėgstamiausias kūrinys iš albumo: „Man gražu, kad šitoje dainoje yra daug kažkokio ilgesio ir šiek tiek mažiau karnavalo, nei kitose dainose. Nors prieš gerą karnavalą aš neturiu nieko prieš!“

Filmuojant vaizdo klipą dirbo didelė ir profesionali komanda. „Labai smagu, kad tiek talentingų žmonių prisijungė ir padėjo įgyvendinti šitą sumanymą. Labai, labai ačiū jiems visiems“, – sako D. Petronis.

Tuo tarpu grupės prisiminimuose – fantastiškai atrodanti filmavimo aikštelė. „Buvo labai įdomu pamatyti kaip  sapniškai, ir atpažįstamai atgyja iš buitinio konteksto ištrauktos kasdieninės realybės scenos“, – džiaugiasi Adomas.

Pasidalinę naujiena „Planeta Polar“ trijulė sustoti neketina. Jau gegužės pabaigoje grupė vyks pristatinėti debiutinio albumo į Jungtinę Karalystę, kur savo muziką pirmąkart atliks Londono publikai.

Pirmąjį ilgo metro darbą grupė išleido kartu su Meksikos ir UK leidybos kompanija „Some Other Planet Records“, o už paramą dalinai finansuojant albumo leidybą muzikantai dėkingi asociacijoms Latga, Agata bei Lietuvos Kultūros tarybai.

Adomas Koreniukas, Jonas Narbutas ir Paulius Vaškas gerbėjams taip pat primena – jau rudenį išriedės ir vinilinė „Puro Carnaval“ plokštelė.

Planeta Polar namai internete: 

https://www.facebook.com/planetapolarmusic