„Baltic Pride” kontekste: speciali savaitgalio programa „gallery 1986” lankytojams

Vilniaus Naujamiesčio rajone įsikūrusioje kultūriniams renginiams dedikuota erdvė „gallery 1986“ (Kauno g. 32) birželio 3-4 dienomis, bendradarbiaujant su dokumentinio kino festivaliu „Nepatogus kinas“ ir queer judėjimu „We Are Propaganda“, pristato satelitinių renginių programą, papildančią „Baltic Pride“ eitynes.

Birželio 3 d., penktadienį, kartu su festivaliu „Nepatogus kinas“ bus pristatoma kino filmo “KIKI” peržiūra ir ją lydinti diskusija apie naktinę kultūrą ir LGBTQ+ bendruomenę Lietuvoje.

Sara Jordenö dokumentiniame filme „KIKI“ yra pasakojama apie jaunų lotynų ir afroamerikiečių LGBTQ+ bendruomenę šių dienų Niujorke, kuriai naktinė rampų šviesos trauka leidžia atrasti bendrumo jausmą ir saugią erdvę saviraiškai. Nepaisant negailestingos kasdienybės metamų išbandymų, charizmatiški filmo veikėjai ir jų gyvenimo istorijos spinduliuoja KIKI scenoje, o kuriami pasirodymai išlaisvina iš lyčių stereotipuose įstrigusių meno formų.

Atsispiriant nuo filme „KIKI“ pristatomų temų – prieš kino seansą vyks atvira diskusija apie Lietuvos naktinį gyvenimą, kultūrą, meną LGBTQ+ bendruomenėje – jos aktualijas, istoriją, saugumą, iššūkius, laimėjimus, vietines ir tarptautines praktikas. Diskusijoje dalyvaus queer vakarėlių ir „SapfoFest“ organizatorės Vika Matuzaitė ir Dovilė Lapinskaitė, menininkas ir visuomenės veikėjas Denisas Kolomyckis, viena iš „Kaunas Pride“ ir queer festivalio „Kreivės“ organizatorių Viktorija Kolbešnikova, kuratorius, meno vadybininkas ir kultūros žurnalistas Edvinas Grinkevičius.

Tęsiant naktinio gyvenimo temą LGBTQ+ bendruomenėje, birželio 4 d, šeštadienį, kontrkultūrinis queer judėjimas „We Are Propaganda“ pakvies į gyvų muzikinių ir didžėjų pasirodymų pilną naktį tokiu pačiu pavadinimu „We Are Propaganda“. Renginys vyks po „Baltic Pride“ eitynių, o jo metu surinktos lėšos bus skirtos LGBTQ+ bendruomenę buriančioms iniciatyvoms: socialiniams centrams „Emma“ ir „Luna6“, queer-feministiniam festivaliui „Sapfo“ ir asociacijai „Trans Autonomja“. Vakarėlio metu nakties garsais rūpinsis Twisted Possessor LIVE, eiedma LIVE, Agilera, deuxnoms (a.k.a. duvardai), Lévi, soft corps ir Vika.  Bilietų kainos į renginį pateikiamos slenkančioje skalėje – kiekvienas lankytojas galės įvertinti, kiek gali prisidėti prie šio renginio ir jam suteikiamos paramos.

Daugiau informacijos apie renginius – „gallery 1986“, „Nepatogus kinas“ ir „We Are Propaganda“ facebook paskyrose.