2022 June

EGOMAŠINA pristato naują singlą: „Norim, kad daina išjudintų žmones“

Roko grupė „EGOMAŠINA” pristato naują ir itin aktualų singlą „Nebejaučiu Laiko“, kuriam vaizdo klipą sukūrė menininkas Normatonis. „Tai – viena ilgiausių mūsų dainų, kurios dvi dalys tarsi išsiskiria į atskiras realybes. Norim, kad ji išjudintų žmones ir įkvėptų smarkiai bėgti […]

Į Kauną sugrįžta audiofestivalis „Banguoja“

Antrus metus vyksiantis audiofestivalis „Banguoja“ kviečia į pirmąją pažintį su festivalio programa. Jau šį trečiadienį ir ketvirtadienį, Nepriklausomybės aikštėje Kaune vyksiančių naktinių perklausų po atviru dangumi metu bus galima išgirsti trumpametražius šių metų festivalio programos kūrinius. Jaukioje erdvėje miesto centre skambės tikros ir intymios istorijos apie mus supantį pasaulį, meilę, maištą ir patirtis kurių neįmanoma apibūdinti žodžiais.

“Pinegrove” – eklektiška „Yaga Gathering“ muzikos oazė

Erdvė kurti, eksperimentuoti, žaisti garsais ir formomis, kur kiekvienas oro centimetras įsigėręs nuotykio nuojautos – į tokią vietą, įgijusią „Pinegrove“ pavadinimą, persikels liepos 14 – 18 dienomis Varėnos rajone, Ežeraičio miške, vyksiančio menų ir muzikos festivalio „Yaga Gathering“ dalyviai. Festivalio […]

Japonių trijulė Kuunatic atveria duris į savo muzikinį pasaulį

Birželio 28-30 d. į Kauną, Vilnių ir Palangą koncertuoti atvyksta „Kuunatic“ – trys merginos iš Japonijos, pasiruošusios užburti savo charizma ir muzika bei supažindinti mus su tradiciniais japoniškais garsais persmelkta, tačiau tik „Kuunatic“ būdinga modernia Japonijos muzika, nukelsiančią klausytoją į dar nepatirtą pasaulį.

Britų menininko Tom Lovelace serijos „Gyvos nuotraukos“ instaliacija galerijoje „Atletika“

2022 m. birželio 30 d. sostinės galerijoje „Atletika“ (Vitebsko g. 21, Vilnius) atidaroma britų menininko Tom Lovelace paroda „Repeticijos kambarys“, kuri yra jo tęstinio projekto „Gyvos nuotraukos“, įgyvendinamo kartu su kuratoriumi Pauliumi Petraičiu, dalis. Atidarymo vakarą nuo 19 val. vyks performansas.

„Repeticijos kambarys“ (angl.