indieca grįžta su nauju singlu bei 90-ųjų Kauno estetikos klipu

Tylą nutraukusi rock grupė „indieca“ grįžta su daina „One Mistake“ ir alternatyviu urban klipu, nufilmuotu Kaune. Po ilgos pertraukos grupė paruošė dvejų singlų „split“ seriją, kurios pirmą dalį pristato kartu su retro estetikos vaizdo įrašu.

„One Mistake“ tai garažinis, trankus, indie roko gabalas su jalapenu bei minoro prieskoniu. „Singlo skambesį apibūdinčiau kaip energingą, kupiną vulgarumo ir svaiginančios nostalgijos“ – prisipažino grupės būgnininkas Juozas Ėmužis. „Daina apie klaidas, kurias visi darome. Kartais atrodo, kad viena klaida sugadina visas pastangas, įdėtas prieš tai. Manau tas jausmas atpažįstamas visų“ – pasidalino Kipras Žilionis, vokalistas.

Naujas vaizdo įrašas buvo surežisuotas grupės bosisto Valerijaus Karevo: „su draugu sugalvojome direktoriaus ir akcininko personažus dar seniai, kai norėjome kurti ironiškus filmukus, pralenkiančius laiką, tačiau ši idėja prigijo tik dabar grupėje „indieca“. Savitą satyros stilių perteikia ne tik personažai, bet ir senų amerikietiškų filmų vertimo stilius, pritaikytas klipe.

Kai daugelis naudoja madingus VHS filtrus, grupė nusprendė įtraukti į klipą realistinius senosios juostinės VHS kameros kadrus. „90-ųjų atmosfera taip limpa prie mūsų turbūt dėl to, kad augome tais laikais ir vis dar romantizuojame šį laikotarpį, nors jame gyventi buvo sunkiau“ – Matas Rudzikas, grupės gitaristas.

Kalbant apie kūrybą, šiuo metu muzikantai dirba per 2 šalis ir 3 miestus, todėl laikyti ryšį tapo sunkiau. Nepaslaptis, kad grupės „indieca“ nariai derina muzikine veikla su kitais darbais, dėl kurių jiems kartais tenka važiuoti į ilgas komandiruotes. Prasidėjus karui Matas buvo netoli Ukrainos sienos. Ilgos kelionės iš Moldovos į Lietuvą metu dar daugiau pradėjo vertinti gyvenimą bei muziką: „laimei, visi vėl esame kartu ir su „indieca“ galime ruošti naujas dainas“.

Antra „split“ serijos singlų dalis pasirodys liepą, todėl mėgstantys autentišką karčios „indieca“ ironijos stilių gali sekti grupės naujienas, o dabar kviečiame įvertinti premjerą ir dalintis nuomone socialiniuose tinkluose.

Nuorodos:

Spotify: https://spoti.fi/35hDsUb

Soundcloud: https://bit.ly/38vzppq

Facebook: https://www.facebook.com/indiecaltu

Instagram: https://www.instagram.com/_indieca/

Bandcamp: https://bit.ly/32zC65E