Į Lietuvą sugrįžta ukrainietė LUNA: Vilniuje surengs paramos koncertą

Į Lietuvą sugrįžta ukrainiečių atlikėja LUNA, praminta tikru savo šalies muzikos revoliucijos veidu. Šią vasarą atlikėja surengs koncertą, skirtą paremti karo niokojamą gimtinę. Jos muzika nuskambės liepos 3 dieną, menų fabrike Loftas Vilniuje.

Kristina Gerasimova gali būti vadinama labiausiai nuostabą keliančiu veidu, kada nors vadovavusiu muzikinei revoliucijai. Tačiau jos muzika simbolizuoja pokyčius pop muzikos srovėse, o požiūris – jaunosios Ukrainos kartos žvilgsnį į kultūrą.

Savo balsu, muzikiniais vaizdo klipais ir asmeniniu stiliumi ji greit pavergė Ukrainos jaunimo vaizduotę ir, skirtingai nei kiti blizgūs šalies pop atlikėjai, Kristina kuria hipnotizuojančias, lengvais elektro ritmais  dvelkiančias dainas.

Jos sėkmė – organiška: kaip sako pati atlikėja, viskas prasidėjo nuo „Facebook“ įrašo, reklamuojančio jos singlo „Ocen“ vaizdo klipą.

„Aš nesinaudojau jokiais viešųjų ryšių paslaugomis. Viskas, ką padariau, tai patalpinau vaizdo klipą internete, o tada žmonės tiesiog juo pasidalijo. Neįdėjau į tai jokių pinigų. Norėjau, kad viskas vyktų natūraliai“, – sakė dainininkė žurnalui „Vogue“.

Nuo 2016 m. Luna išleido tris albumus: „Mag-ni-ty“, „Ostrov Svobody“, „Zakoldovanniye Sny“ ir naujausią „Trans“, kuris pasirodė 2019 m.

Per pastaruosius metus ji ištobulino duslų ir rafinuotą skambesį, o jos muzikinis stilius buvo giriamas už elektroninės muzikos derinį su melancholiška nuotaika.

Kaip pagrindinį įkvėpimo šaltinį LUNA nurodo 90-ųjų popkultūrą, o ypač į Cocteau Twin panašius žemus, bet stiprius ritmus, kurie akivaizdūs daugumoje jos dainų.

 

Ją būtina išgirsti kiekvienam electro pop ir indie pop gerbėjui, net jei nesuprantate nė žodžio ukrainietiškai.

LUNA Vilniuje pasirodys liepos 3 d., menų fabrike „Loftas“. Atlikėjos komandos sprendimu, dalis surinktų lėšų bus pervestos specialiosioms pajėgoms „Azov“.