Iššieptos raudonos iltys

Stoner rokeriai iš Portlando Red Fang, vos prieš metus išleidę naują albumą „Arrows“, koncertavo Vilniuje. Alų naikinantys, zombius triuškinantys, oro gitarų varžybų vertinimo komisijos herojai Red Fang surengė stiprų pasirodymą – karšta vasaros dieną “Lofto” kieme taškėsi energija, skambėjo aštrios gitaros, o publiką suko intensyvaus moshpitą ir plaukiojo rankomis.

Nuo pat susikūrimo Red Fang stengėsi kurti sunkią, įsimintiną muziką, kurią lydi subtilūs aspektai. Jų skambesys – savitas ir įsimintinas, kuriame susiduria įkinimi tekstai ir sunkios roko euforijos mišinys, patinkantis ir užkietėjusiems metalistams, ir studentams.

Praėjus vos vieneriems metams po pirmojo Red Fang pasirodymo, jie jau apšildė žanro senbuvių Melvins ir Big Business koncertus, o netrukus pradėjo rodytis žymiausiuose žanro festivaliuose.

Albumu „Arrows“ Red Fang dar kartą įrodė, kad jie – aukščiausio lygio dainų autoriai, įvaldę sunkiosios muzikos meną ir nežiūrintys į save pernelyg rimtai bei gebantys išlaikyti originalumą.

„Nenorėčiau būti šios grupės nariu, jei visada darytume tą patį. Man patinka kūrybą stumti į priekį, nesvarbu, kokia kryptimi. Tai reiškia, kad mes vis dar esame grupė“, – portalui „American Songwriter“ sakė grupės vokalistas Bryan Giles.

Amerikiečius „Lofte“ apšildė smarkieji EGOMAŠINA – tarp garažinio roko, synth pop ir post punk garsų riedanti grupė.