Fotografijų paroda “Nelankytinos vietos”

Teodoro Malinausko fotografijų paroda „Nelankytinos vietos“ – tai žvilgsnis į miesto pakraščius ir paribius. „Lankau nelankytinas vietas, stabteliu ties tuo, kas paprastai apeinama ir nepastebima, žiūriu ne į tai, ką reikia pamatyti. Man įdomu, kas verta dėmesio ir kas ne? Ką norime išsaugoti ir prisiminti, o ką – pamiršti? Fotografija leidžia įamžinti nestabilias, tranzitines būsenas ir sykiu primena apie neišvengiamą monumentalaus pabaigą.”- sako autorius.

Teodoras fotografuoja miestą iš nugaros. Atsitraukus toliau nuo epicentro ir sulėtinus žvilgsnį, atsiveria įdomybės: urbanistinio vystymosi netolygumai, skirtingų naratyvų neatitikimai, interesų nesuderinamumai, netikėti miesto audinio pjūviai. Fotografijose nėra žmonių, bet stipriai juntamas jų pėdsakas – architektūriniai disonansai pasakoja apie sudėtingus žmonių santykius. Žmogaus veiklos ženklai kartais sako daugiau nei veidai. Teodoro darbuose persipina lekiantis ir slenkantis laikas, įvykių ir nieko nevykimo žymės, nusidėvėjimas ir šviežumas, gausa ir stygius. Analogine technika sukurti belaikiai miestovaizdžiai sutrikdo žiūrovo laiko nuovoką, kviečia stebėtis dabartimi ir fantazuoti apie ateitį.
Daugiau parodoje.

Parodą galima aplankyti  2022 Rugpjūčio 19-29 d.*
An.-Pn. 18-20 val.
Š.-S. 15-20 val.
Atidarymas 19 d. 18 val.
*ps. 23d. nedirbs

Adresas: Bokšto g. 4, Vilnius

Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Partneriai: Vilniaus analoginės fotografijos ir kino festivalis, Palaukinės kultūros centras, Vadim Šamkov, Aleksandr Nazimov ir Bokšto4.