Klubas „Opium“ pradeda 13-tąjį sezoną, pilną pamėgtų vardų ir naujienų

Tarptautinę reputaciją pelnęs Vilniaus klubas „Opium“ prieš paskutinį rugpjūčio savaitgalį pradeda jau tryliktąjį sezoną Islandijos gatvėje. Šiemet jis bus pilnas tiek pamėgtų vardų, tiek naujienų.

Nuo 2009-ųjų veikianti muzikos institucija yra vadinama viena svarbiausių šokių aikštelių į šiaurę nuo Berlyno. Kiekvieno savaitgalio naktimis tarp rugpjūčio ir birželio vykstantys renginiai suvienija tūkstančius elektroninės muzikos gerbėjų, miestui pristato aibę įdomiausių atlikėjų bei pasaulinį pripažinimą pelniusių talentų. Ne išimtis bus ir ateinantys metai.

Renginių agendose liks esminės klubo serijos — „Opium of the People“,„Juoduomenė“, „Low Heights”, „Dresden” ir kitos. Šalia jų įsiterps ir naujos iniciatyvos. Pirmoji klausytojams jau šį šeštadienį prisistatys Beno Trakimo ir Gedimino Jakubkos, muzikiniame pasaulyje žinomų Hìldå ir Patricia Kokett slapyvardžiais, kuruojama naktis ir leidybinė įrašų kompanija „Isla to Isla”. Vėliau, Rugsėjo pradžioje, klubas kvies susipažinti su „Electric Shapes” — Aleksandr Lukačiov įkurtu muzikos kanalu bei serija. Na o spalį garso instituto „Lizdas” atstovai „Tarp dviejų aušrų” pradės Kauno ir Vilniaus naktų lyginamąją analizę.

„Tryliktas sezonas, nors ir pažymėtas velnio tuzinu, nusimato sėkmingas — jame laukia daug įdomaus ir netikėto turinio, kuris palepins melomanų ausis, naujų kolaboracijų bei keletas kitų kozirių, kuriuos ant šokių aikštelės mesime kiek vėliau“, – teigė „Opium“ programos vadovas Vidmantas Čepkauskas – V.

Sezoną jau šį penktadienį padės tradiciškai naują pradžią reiškianti „Opium iš naujo“ naktis. Jos metu pasirodys „African Acid is the Future”  įrašų kompanijos ir nakties Berlyne vedliai — maryisonacid ir Dauwd, reziduojantys „Worldwide FM” radijo stotyje. Šalia jų į kelionę po egzotiškus ritmus leisis ir vietiniai — „Circus Operandi”, „Local Girls” bei V.