Žolinių išvakarėse – 9-toji „gallery night“ sesija su Fango Live Band ir Prins Thomas

Rugpjūčio 14 d., Žolinių išvakarėse, šokiams ir kultūrai dedikuota erdvė „gallery 1986“ (Kauno g. 32) pristato jau devintąją kasmėnesinę renginių seriją „gallery night“ – čia pasirodys užsienio elektroninės muzikos pažibos – unikali hibridinio skambesio grupė „Fango Live Band”, disko muzikos prodiuseris Prins Thomas bei vietinis palaikymas – Vilniuje reziduojanti didžėja iš Serbijos MIJU, elektroninės muzikos vunderkindė Gemayel ir „Radio Vilnius“ rezidentas Simas Slabačiauskas.

2021 m. metais Vilniaus Naujamiesčio rajone, buvusioje radijo gamykloje, įsikūrusi daugiau nei 1000 kvadratinių metrų erdvė „gallery 1986” yra skirta įvairių renginių – koncertų, šokių, teatro, šiuolaikinio meno ar kino – įgyvendinimui bei drąsiai eksperimentuoja su skirtingais nakties, miesto ir dabarties elementais.

„Kasmenesinė renginių serija „gallery night” užgimė iš noro vietinę melomanų bei naktinėtojų bendruomenę nustebinti jau gerai žinomų elektroninės muzikos vardų ir dar kylančių atlikėjų kombinacija – kitaip tariant didžiausias „gallery 1986” fokusas – čia pristatomos muzikos, renginių ir patyrimų meninė vertė bei aktualumas.”,- apie renginių seriją pasakoja „gallery 1986” programos sudarytojas Vidmantas Čepkauskas-V.

Sekmadienį vyksiančioje „gallery night“ renginių sesijoje prisistatys „Fango Live Band” – tai naujausias paslaptingojo didžėjaus ir prodiuserio iš Venecijos Fango projektas, kuriame susiplaka gyvų instrumentų – gitaros, būgnų ir boso – ir elektroniniai garsai. Nakties sąstatas – prie būgų stos pats Fango, gitara – Lorenzo Petri, pats modifikuojantis savo gitaras, kad išgautų reikiamus garsus kiekvienam projektui, elektronine projekto dalimi rūpinis naujųjų medijų kompozitorius Davide Cairo, o Michele Zavan – boso gitaros skambesiais.

Nakties atmosferą kaitins ir eklektiškų kosminio disko kūrėjas iš Norvegijos Prins Thomas. Nuo jaunų dienų pradėjęs savo kelią kaip didžėjus, dabar jis prodiusuoja, groja, kuria, remiksuoja ir leidžia muziką visame pasaulyje. 2003 m. jis suvienijo jėgas su Lindstrøm, su kuriuo juos vienija ne tik panaši muzikinė patirtis: jie abu išbandė save įvairių muzikos grupių – pankroko, gospelo, sunkiojo metalo, folk ir net psichodelikos, sudėtyse – bet ir vadovavimas savo pačių įkurtoms įrašų kompanijoms „Feedelity“, „Full Pupp“ ir „Internasjonal“.

Toliau vakaro programą tęs iš Serbijos kilusi ir Lietuvos klausytojų pamilta didžėja MIJU, klubo „Opium” rezidentė Gemayel bei „Tribal Ice Cream“ įkūrėjas Simas Slabačiauskas.

Daugiau informacijos apie devintąją „gallery night“ seriją „gallery 1986“ Facebooko paskyroje.