„Betono fabrikas” vienai nakčiai atveria duris elektroninės muzikos mylėtojams

Sausio 20 dieną, penktadienį, neseniai 13-tą gimtadienį atšventęs sostinės klubas „Opium” vienai nakčiai iš Vilniaus senamiesčio kraustosi į unikalią lokaciją – Vilkpėdės rajone įsikūrusį „Betono fabriką” (Naujoji Riovonių g. 21).

„Betono fabrikas“ – tai architektų studijos „DO architects“ inicijuotas projektas, kuriuo siekiama atkurti 1958 m. įsikūrusios Vilniaus gelžbetoninių konstrukcijų gamyklos, vėliau išplėtusios ir tapusios Vilniaus namų statybos kombinatu teritoriją ir išnaudoti visą jos potencialą.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį „Betono fabriko“ erdves pirmą kartą sudrebins elektroninės muzikos renginys – tai bene svarbiausios klubo „Opium” renginių serijos „Opium Of The People” išvyka, kurios metu bus pristatyti melomanų vertinami atlikėjai. Šįkart jie net du – iš Didžiosios Britanijos kilęs scenos veteranas, dvejiems „Grammy” apdovanojimams nominuotas prodiuseris Paul Woolford, dar žinomas Special Request pseudonimu ir sparčiai kylanti Belgijos žvaigždė, „Kiosk Radio” laidų autorė Bibi Seck. Artistams akomponuos ir vietos kūrėjai – Clicklounge, Indré, Roe Deers bei Vvvitalijus.

„Opium of the People” yra viena ilgiausiai gyvuojančių klubo renginių serijų, kuri gimė iš „Opiumo liaudžiai“ – posakio, klubo mėnesinio laikraščio bei mėgstamiausiems atlikėjams skirtos nakties. Prieš kelis metus išleidus vinilinę plokštelę, šios serijos pavadinimą sutarptautinome į „Opium of the People”, bet renginio ašis liko ta pati – joje mes pristatome savo ir šokėjų favoritus.”, – pasakoja „Opium” klubo programos sudarytojas Vidmantas Čepkauskas – V.

Šis renginys tęsia ilgametę Vilniaus klubo tradiciją tyrinėti naujas įdomias šokių lokacijas. „Opiumas” yra rengęs elektroninės muzikos koncertus ir vakarėlius hostelyje „Jamaika”, Halės turgavietėje, ant Tauro kalno, Kūdrų parke, ant Vilnelės kranto įsikūrusiame „Užupio meno inkubatoriuje”, Vingio parko estradoje, vandenlenčių parkuose Vilniuje ir Palangoje, o taip pat Šiauriniame Nidos paplūdimyje, kur jau vienuolika metų vyksta klubo vasaros festivalis „Ant bangos”.