Viena scena – dvi grupės: Akli ir Sraigės Efektas surengs bendrą koncertą

Veržlaus post-punk atstovai „Akli“ ir intelektualaus roko grupė „Sraigės Efektas“ jungia jėgas vieninteliam šio sezono bendram koncertui Vilniuje, kuris įvyks kovo 2 d. renginių erdvėje „Kablys + Kultūra“.

Grupės į vieną sceną žengti nusprendė neatsitiktinai: tose pačiose festivalių scenose groję ir jų užkulisiuose drauge laiką leidę atlikėjai praėjusių metų rudenį draugystę užtvirtino bendru darbu – „Sraigės Efekto“ dainos „Tu Kalbi Tartum Jūra“ perdaryta versija, kurią sukūrė grupė „Akli“.

Dviem skirtingais požiūriais į roko muziką pasižyminčios grupės žengia dar vieną žingsnį ir ruošiasi bendram koncertui.

Atlikėjai bendrą pasirodymą rengia pirmą kartą, tačiau jie tvirtina tą patį – apie galimybę kartu surengti koncertą buvo svarstyta jau kurį laiką.

„Grupė „Akli“ – mūsų bičiuliai, tad dažnai pakalbėdavome, kad būtų gera pagroti drauge. Todėl tikimės kokybiško koncerto ir turiningo vakarėlio su tamsiaisiais Kauno pankais“, – sako „Sraigės Efekto“ vokalistas Kristijonas Nenartavičius.

„Akli“ šiuo metu beveik visą savo laiką skiria naujos muzikos kūrimui, todėl užsimena, kad koncerto metu galima tikėtis naujo skambesio ir dar daugiau gyvos energijos.

„Esame susitelkę ties nauju albumu, bet kartu pasiilgstame ir gyvų išstojimų, todėl tikime, kad su „Sraigės Efektu“ sukursime įsimintiną vakarą. Laukiame šio koncerto tikriausiai dar labiau už mūsų klausytojus“, – prisipažįsta Kristijonas Valančius.

Šiuo metu naujo albumo įrašų kūrimu taip pat gyvenantys „Sraigės Efektas“ pabrėžia, kad koncerto metu kai kuriuos senus kūrinius galima bus išgirsti paskutinį kartą prieš „padedant juos į stalčių“. Tačiau grupės klausytojai gali tikėtis išgirsti ir naujų, dar niekur neskambėjusių dainų.

„Akli“ ir „Sraigės Efektas“ Vilniuje, „Kablys + Kultūra“ scenoje, pasirodys kovo 2 dieną.

„Akli“, Shukowski nuotr.

„Sraigės Efektas“, Augustės Smailytės nuotr.