Muzikos pilname Vilniuje — antrasis dienai dedikuotas „Solresol Day Dance“

Gegužės 20 dieną, šeštadienį, kultūrai ir elektroninei muzikai dedikuotoje erdvėje „gallery 1986“ (Kauno g. 32) vyks jau antroji dieniniams šokiams skirto ciklo „Solresol Day Dance“, serija. 14 val. startuojančiame renginyje gyvus pasirodymus surengs prodiuseris, didžėjus ir dainininkas iš Tel Avivo Josef Laimon pseudonimu „Middle Sky Boom” bei svajingos elektronikos duetas „Tribal Ice Cream”, prie jų taip pat prisijungs didžėjai Kory, Pakas, Simas Slabačiauskas bei intuityvaus dainavimo sekėja Sãvastis.

Antrojoje saulėtų šokių sesijoje „Solresol Day Dance“ vėl bus kviečiama atsukti laikrodžio rodyklę ir atverti klubą muzikai, šokiui bei pokalbiui dienos metu. „Labai džiaugiuosi praėjusiu pirmuoju renginiu bei jo metu sukurta gražia emocija, o taip pat gausiu šokėjų palaikymu. Šį kartą ruošiame naujovių, renginį pakviesime pradėti kakavos ceremonija ir garsais terasoje ant klubo stogo, o vėliau kelsimės į šokių aikštelę“ – apie šeštadieninį renginį pasakoja jo iniciatorius Simas Slabačiauskas.

12 valandų truksiančioje ir į naktį išsitęsiančioje elektroninės muzikos šventėje vyks ne tik atlikėjų pasirodymai, bet ir kitos pramogos: vienai dienai po „gallery 1986“ stogu įsikurs azijietiškos virtuvės restoranas, taip pat bus galima paragauti ceremoninės kakavos, veganiškų desertų bei ekologinių gėrimų. Programą vainikuos garso dizainerės, kompozitorės bei garso menininkės A.Noreikaitės sukurta smegenų bangų, EEG, technologija, leidžianti kiekvienam norinčiam išgirsti savo smegenų skleidžiamas bangas. Menininkė daugelį metų domisi šiuolaikinėmis garso galimybėmis bei technologijomis ir savo kūriniuose telkia dėmesį į daugialypius sąmonės tyrimus, kuriuose įvairios figūros ir garsai vaizduotės pagalba tampa unikaliomis patirtimis.

Prieš kelis metus į Maljorką persikėlęs gyventi Simas Slabačiauskas, šiuo metu laukia savo pirmojo singlo „Sun Jacuzzi“ vinilinės plokštelės, kuri bus pirmą kartą pristatyta šeštadieniniame „Solresol Day Dance“ renginyje. Neseniai remiksavęs Luko Pilkausko kūrinį „Lopšinė“, Simas ieško įdomių muzikinių bendradarbysčių bei planuoja netikėtus renginius drauge su savo įkurtos muzikinės leidybos ir renginių platformos „Solresol“ komanda.

Taip pat antrojoje „Solresol Day Dance” serijoje – net du gyvi šviesių garsų pasirodymai: pirmąjį surengs Josef Laimon pseudonimu Middle Sky Boom, kurio muzikoje gausu ilgesingų vokalų,

rituališkų ritmų iš šiltų žemų dažnių. Praėjusios vasaros hito „Pila“ kūrėjai – svajingos elektronikos dueto „Tribal Ice Cream” nariai — po „gallery 1986” stogu pristatys antrąjį performansą. Renginio programoje suskambės ir vietos didžėjai bei muzikos kūrėjai — intuityvaus dainavimo sekėja Sãvastis, programos kuratorius ir renginio iniciatorius Simas Slabačiauskas, Kauno muzikinės scenos pažiba Pakas bei folctronic specialistė Kory.

Daugiau informacijos apie renginį – „gallery 1986“ Facebook paskyroje.