2023 May

Vasaros festivalis „Mėnuo Juodaragis” žaižaruos ugnimi ir ypatinga programa

Vasaros pabaigoje įvyks vienas įspūdingiausių Lietuvos festivalių – „Mėnuo Juodaragis”. Dvidešimt trečiasis savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis lankytojus kviečia rugpjūčio 24-27 dienomis, jis šventines ugnis uždegs laukinėje Dūburio ežero saloje prie Antazavės, Zarasų raj. Prieš vasarą rengėjai pristato šių metų festivalio tematiką ir atskleidžia pagrindinius programos akcentus.

Tarptautinis gatvės menų festivalis SPOT stebins lietuvių kūrėjų programa

Tarptautiniame gatvės menų festivalyje SPOT, jau birželio 29 – liepos 2 dienomis bus galima išvysti ne tik užsienio kūrėjų pasirodymus, kurie kvies į patyriminę ekskursiją ar šiuolaikinio cirko spektaklį medžiuose, bet bus pristatomi ir ypatingi lietuvių kūrėjų darbai sukurti miesto viešosioms erdvėms.

Menų ir muzikos festivalis „Yaga Gathering“ atskleidžia šių metų temą ir programą

Vasaros viduryje, Varėnos rajone esančiuose Ežeraičio miškuose festivalis „Yaga Gathering“ paskleis savo burtus ir kvies burtis visus neabejingus eksperimentams, vizualiesiems menams, elektroninės muzikos garsams bei atviram ir smalsiam požiūriui į pasaulį! „Yaga Gathering“ be didelės konkurencijos gali būti tituluojamas kaip vienas vizualiausių Lietuvos muzikos festivalių, jau kelerius metus diktuojantis ir skirtingas festivalio temas.

Galerija „Atletika“ kviečia susipažinti su VDA baigiančių kūrėjų darbais

2023 m. gegužės 30 d. 19:00 val. sostinės galerijoje „Atletika“ (Vitebsko g. 21, Vilnius) pristatoma grupinė Vilniaus dailės akademijos Fotografijos, animacijos ir medijų meno (VDA FAMM) katedros bakalauro programos absolventų paroda pavadinimu „#FAMM.BA.2023 / Ankštis“. Parodoje pristatomi net 24 autorių kūriniai. Atidarymo vakarą bus galima pamatyti menininkės Dagnės Petkevičiūtės performansą.

„Nerk į teatrą“ kuratorių Arturą Bumšteiną domina originalios kombinacijos

Tarpdisciplininio meno kūrėjas, garso menininkas Arturas Bumšteinas kuruoja šiemetinį Nacionalinio Kauno dramos teatro festivalį „Nerk į (garso) teatrą“. Taip pat festivalio fone jis ruošia premjerą – audioperformatyvų spektaklį „Trečiasis tūkstantmetis“. Apie garso meno tendencijas Lietuvoje ir Europoje ir teatro veiksmo reikšmę garso raiškai su menininku diskutuoja teatro meno vadovas Edgaras Klivis.