Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta eksperimentinio roko legendos Boris

Viena garsiausių pasaulyje eksperimentinio roko grupių „Boris“ pirmą kartą lankysis Lietuvoje ir gegužės 22 dieną pasirodys Vilniuje, menų fabriko „Loftas“ erdvėje.

Per daugiau nei 30 metų trunkančią karjerą, „Boris“ įrašė savo vardą tarp žymiausių  Japonijos roko grupių, o gerbėjams iš viso pristatė 29 studijinius albumus, dar 16 jų įrašė su kitais atlikėjais.

Grupė savo kūryboje nevengia eksperimentuoti ir su kiekvienu albumu plečia savo žanrines ribas. Jų dainose galima išgirsti drone, sunkiojo metalo, psichodelinio roko, noise, ambient muzikos motyvų. Kartu grupė pasižymi išskirtiniu aprangos stiliumi, žavinčiu gerbėjus iš viso pasaulio.

Grupė išleido 29 albumus, kuriose eksperimentuoja ir klausytojams siūlo naujų garsų.. Paskutinis grupės albumas pavadinimu „Heavy rocks“ sujungia 8 dešimtmečio roką su avangardiniais ir eksperimentiniais skambesiais. Savo kuriamu garsu „Boris“ stengiasi nutiesti tiltą tarp 1970-ųjų ir dabartinės alternatyvios muzikos garsų.

„Mus įkvėpė daugybė skirtingų atlikėjų. Gyvi garsai ir aidai sudrebinantys širdį, egzistuoja kaip kažkas, kas pranoksta žanrines ribas. Mes savo albume  „Heavy rocks“ kalbame ne tik apie pirminį muzikos pajautimą, bet stengiamės pasiekti ir vidinės klausytojų dvasios užkaborius. Kiekvienu savo albumu stengiamės įkvėpti klausytojus ieškoti po pirminiu garsu besislepiančios muzikos prasmės“, –  portalui „Consequence“ sakė Boris būgnininkas Atsuo.

Ne kartą įvairiuose interviu pabrėžę, kad turuose jiems svarbu susipažinti su žmonėmis ir pamatyti naujas vietas, „Boris“ yra groję žymiausiuose metalo festivaliuose. 2023 metais jie leisis į turą, kuriame sugros 32 koncertus visoje Europoje, tarp kurių ir pasirodymas viename didžiausių žemyno festivalių – „Primavera“.

Eksperimentinio roko veteranus „Loftas“ scenoje apšildys naujas vardas Japonijos metalo scenoje – „Asunojokei“ – drąsiai eksperimentuojantys ir varijuojantys tarp juodojo metalo, psichodelinio roko ir japoniško animacijos žanro „anime“ garsų.