Roberto Becerra kūrybinės dirbtuvės „Erdvė garse | Garsas erdvėje“

2023 m. gegužės 17 d., kultūros erdvėje „Entity“ (Vitebsko g. 21, Vilnius, kultūros komplekse SODAS 2123), vyks garso menininko Roberto Becerra kūrybinės dirbtuvės „Erdvė garse | Garsas erdvėje“. Šis renginys yra projekto „Blossom v1.2“ dalis.

Garsas neatsiejamas nuo fizinės erdvės, kurioje jis egzistuoja. Galima kalbėti apie garsą erdvėje ir erdvę garse, erdvinį garsą arba, kitaip tariant, garsą, kuris sukuria erdvės iliuziją. Šios sąvokos yra panašios ir persidengiančios, tačiau skiriasi jų taikymas ir pateikimas. Dirbtuvės prasidės nuo elementarių temų šiuo klausimu aptarimo ir baigsis Roberto bei kitų autorių darbų peržiūromis. Bus kalbama apie garsą erdvėje ne tik kaip apie stereofoniją muzikoje, bet ir kaip apie garso meno kūrinius bei išsklaidytas mintis, motyvaciją dirbti su garsu siekiant sukurti tikrovės įspūdį.

Dirbtuvių „Erdvė garse | Garsas erdvėje“ metu dalyviai susipažins su garso kūrimo, apdorojimo koncepcijomis, technikomis ir praktiniu taikymu. Bus demonstruojama, kaip dirbti ir kurti su daugiakanaliu / erdviniu garsu ir garsu, esančiu fizinėje erdvėje, atsižvelgiant į akustiką. Bus apžvelgta ir praktiškai išbandyta programinė įranga „Ableton“, „MaxMSP“, „Ambisonics“, taip pat prisiliesime prie programavimo.

Roberto Becerra yra garso inžinierius, technologas, garso kūrėjas bei daugiadisciplininio meno atstovas. Jis yra vienas iš kultūros erdvės „Ideas Block – „Kompresorinė“ Vilniuje ir kultūros platformos „Arttice“ įkūrėjų. Roberto taip pat yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas bei tyrėjas.

Kūrybinių dirbtuvių data: 2023 m. gegužės 17 d. 18:00–20:00 val.
Renginys vyks kultūros erdvėje „Entity“ (Vitebsko g. 21, Vilnius), kultūros komplekse SODAS 2123.

Registracijos forma į dirbtuves:
https://forms.gle/VrbxD9anwHYVPpZn7

*Turėkite savo nešiojamą kompiuterį. Jeigu norite dalyvauti dirbtuvėse, tačiau neturite nešiojamo kompiuterio, rašykite mums:
famm.entity@gmail.com

Įėjimas į renginį nemokamas.
Renginys vyks anglų kalba.
Trukmė: 2 valandos.

Renginį organizuoja kultūros kompleksas SODAS 2123, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga ir kultūros erdvė Entity. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

www.sodas2123.lt
www.letmekoo.lt