Trigubas „Trenksmas“ Kaune: ant gatvės, kino ekrane ir prie DJ pulto

Kaip kažkada pasakė vienas išmintingas žmogus – Kaunas myli poeziją, o poezija Kauną! Tik taip sakė ne vienas, o visi nors kartą buvę Kauno sleme ar kituose „Trenksmo“ renginiuose. Todėl Kauno menininkų namų literatūros edukacijos programa „Trenksmas“ tęsia begėdiškus literatūrinius eksperimentus ir drauge su Nacionaliniu Kauno dramos teatru bei Kauno kino centru „Romuva“ kviečia į trijų renginių seriją, kurioje poezija glaustysis su muzika, eis į gatvę ir net užlips į ekraną!

Gegužės 26 d. 19 val. Mažųjų scenų kiemelyje (Kęstučio g. 62) prasidės „Trenksmas – nerk į tekstą!“ Poeziją ir muziką jungiantis renginys – įžanga į festivalį „Nerk į (garso) teatrą“. Laukia netikėta improvizacija – poezijos skaitymai ir gyvai atliekamos muzikinės improvizacijos – prie pulto atlikėjas Jaroška. Lauks laisvas, pozityvios energijos nestokosiantis renginys, sakytinio žodžio ir elektroninės muzikos žanro gerbėjams. Publikai atiteks ne tik stebėtojo, bet ir komisijos vaidmuo. Renginį ves slemo gerbėjams pažįstamas Jovaras Kelpšas.

Slemo skaitovų registracija

P.S. Po poezijos ir muzikos fiestos tame pačiame kiemelyje lauks Kauno kino centro „Romuva“ lauko kino seansas „Toks gyvenimas!“ ( rež. Olivier Nakache, Eric ).

Gegužės 27 d. 18 val. Kauno menininkų namų Putvinskio gatvės dieną vainikuos „Trenksmas – slemas grįžta į gatvę“. Įspūdingas 60-to, į gatvę grįžtančio slemo sugrįžimas: du mėnesiai slemo kas vakarą, maždaug 150 valandų slemo, beveik 1000 valandų slemo! Jubiliejinis slemas vainikuos Putvinskio gatvės dienos šventę „Poezija po atviru dangumi“! Žiūrovų laukia gyva kūryba, o slemerių – proginiai prizai ir jubiliejinė šlovė! Vedėjai – Jovaras Kelpšas ir Emilė Pliuščikaitė.

Slemo skaitovų registracija

Birželio 1 d. 21 val. „Romuvos“ vasaros lauko kino sezoną atidarys renginys „Trenksmas – tekstas ir ekranas“. Dalyvių lauks „Oskaru“ apdovanota juosta „Mirusių poetų draugija“ bei komiškos sakytinio žodžio poezijos ir „stand up“ komedijos vakaras. Žiūrovų pamiltas aktorius Robinas Williamsas filme kvies atrasti gyvenimo, meno ir poezijos žavesį, o komikų, slemerių ir kitų pasakojimams neabejingų žmonių istorijos leis vasarą pradėti su šypsena. Šiemet „Romuvos“ lauko kinas sugrįžta į NKDT Mažųjų scenų kiemelį (Kęstučio g. 62) ir žiūrovų čia lauks visą vasarą. Esant nepalankiam orui (stipriam vėjui, lietui), renginys persikels į „Romuvos“ kino teatro Didžiąją salę (Laisvės al. 54).

Slemo skaitovų registracija

Esate laukiami visuose renginiuose, kad poezija skambėtų trigubai trankiau!