“Kabinetas” w/ Vladas Dieninis

Kiekvieną mėnesį “Radio Vilnius” eteryje “Ore” redaktorius kuruoja “Kabineto” posėdžius. Šįkart sudėdome pasikalbėti su garso menininku, kompozitoriumi ir moderniu perkusininku Vladu Dieniniu. 2021-aisiais “Isla to Isla” išleido jo debiutinį solo albumą “HAJAT”. Anksčiau Vladas grojo būgnais grupėse kaip fusedMarc, aVaspo, Luumm, cutthroats, Darbo Džiaugsmai. Pastaruoju metu kuria muziką įvairiems scenos meno judesiams, taip pat pasirodo elektroninės šokių muzikos renginiuose ir yra LMTA koncertmeisteris.

120 minučių skirtų progresyviai ir ieškančiai lietuviškai muzikai bei jos procesams. Pirmoji valanda skirta pokalbiams su įvairiais scenos veikėjais, o antrosios metu klausomės jiems svarbių ir įdomių muzikinių kūrinių.

“Kabinete” jau lankėsi: Ambulance on Fire, IYE, Stavaris, Liudmila, Plié, Sheep Got Waxed, Lapkričio Dvidešimtosios Orkestras, Local Blood, Martynas Butkevičius, Matas Aerobica, Gintautas Babravičius, ba., Ministry of Echology, Šiaurės Kryptis, Brokenchord, Keista Bjauri Žuvis, Kastetas, El Chico Fuendre… Visus šiuos pokalbius galima rasti “Radio Vilnius” archyve.

Posėdžio garsograma:

1. Vladas Dieninis – H
2. Vladas Dieninis – A
3. Vladas Dieninis – J
4. Vladas Dieninis – T
5. Passepartout Duo – Speciation
6. Cucina Povera & Ben Vince – Sumu Puistossa
7. Gi Gi – Lisle
8. Gimė Mirė – Langų plovimo skystis (screenwash)
9. Pijus Džiugas Meižis – Tanragh
10. Patricia Kokett – Hominids