lazy diamond’s underground klipo „Night Drive“ pristatyme – koncertas ir virtuali kelionė

Iškart po Kalėdų, gruodžio 27 d., Vilniaus alternatyvios muzikos klausytojams puikiai pažįstamoje vietoje Opera Social House vyks elektroakustinės muzikos grupės „lazy diamond’s underground“ pirmojo muzikinio klipo „Night Drive“ pristatymas. Lankytojų laukia vaizdo klipo peržiūra specialiai paruoštoje erdvėje bei grupės koncertas, o vakaro metu pasirodys ir elektroninės muzikos prodiuseris Auren.

Grupė „lazy diamond’s underground“ – tai Paulinos Simutytės (vokalas, perkusija) ir Andriaus Šiurio (elektronika, fliugelhornas) elektroakustinės muzikos duetas. Jų kūryba kartais apibūdinama kaip Lynch-hop, joje susilieja dark jazz, neo soul, ambient, rap, tribal ir kitų stilių elementai, psichodeliniai garsai bei vokalinės-instrumentinės improvizacijos. 2022 m. Paulina ir Andrius išleido savo debiutinį albumą „Stone Poetry“, o muzikos konkurse NOVUS’22 laimėjo antrąją vietą.

Klipą „Night Drive“ kūrė grupės vokalistė Paulina Simutytė, kurios kūrybinis spektras platus – muzika, teatras, dailė. „Bendradarbiaudama su kita „lazy diamond’s underground“ puse – kompozitoriumi Andriumi Šiuriu – jau seniai kuriame grafines partitūras, kartu yra prisiliesta ir prie poetinės animacijos, skirtos tam tikrų instrumentų improvizacijai, piešimo. Tad jau būta bandymų „paguldyti“ garsą į lapą. Tačiau su klipu viskas kitaip. Labai malonu įvilkti muzikinį kūrinį į tam tikrą įsivaizduojamą audeklą ir ieškoti jo medžiagiškumo. Tiesa, man visą laiką dailėje norėjosi judesio, šviesos – aš su tuo daug eksperimentavau, ir savotišką šios sintezės išraišką atradau klipo montaže, jo tekstūrose, kurios man artimos tapyboje. Iš esmės neatrodo, kad klipo kūryba man būtų svetimas darbas, nors tai darau pirmą kartą. Turiu nuojautą, kad visos meno formos išteka iš to paties upelio“, – teigia menininkė.

Grupės narys Andrius tikina, kad „Night Drive“ – jam ypatinga daina. „Parašyti kūrinį apie naktinius pasivažinėjimus norėjau jau labai seniai – matyt, nuo vaikystės, kai pirmą kartą pamačiau „Twin Peaks’ą“. O štai vieną praėjusios vasaros naktį su Paulina ir draugais važiavome miško takeliais, stebėjome gamtą ir šešėlius, vėliau skrodėme autostradą ir keruakiškai pasakojome vienas kitam senas istorijas. Paulina tokius pasivažinėjimus nuolat filmuodavo ir sukūrė šiai dainai klipą“, – pasakoja A. Šiurys.

P. Simutytė teigia, kad pagrindinė klipo tema – savirefleksija. „Tai mistinė kelionė, kurioje susiduri su savo baimėm, prisiminimais, nuotykiais, problemomis ir jų beprasmybe. Vaikščioti ar irkluoti mėgstu kur kas labiau nei užvesti automobilio variklį. Tačiau muzikinis takelis nakties kelionėje sužadina tam tikras mintis ar fantazijas, kurioms kartais reikia atsidurti mažoje erdvėje lyg akistatoje su neaprėpiamybe.“

Vakaro metu pasirodys ir Andrius Grinevskis, geriau žinomas pseudonimu Auren. Jis savo muzikinius ieškojimus pradėjo nuo ramesnių muzikos plotmių, tokių kaip ambient, downtempo, emotional electronica. Gebėdamas pilnai pasinerti į jų gylį, garsu kuria asociacijas, padabina jas gracija ir kokybe, taip apjungdamas novatorišką skambesį su įsišaknijusiomis tradicijomis. Nuo 2017 m. jis pradėjo kurti ir šokių muziką. Jo setuose galėsite išgirsti jungiamą ambient ir šokių muziką, kuri atskleis Andriaus unikalų skambesį ir stilių.

Klipo peržiūrų vietų skaičius labai ribotas (vienu metu klipą gali stebėti 1–2 asmenys), todėl rekomenduojame už simbolinę kainą įsigyti išankstinį bilietą, galiojantį ir koncertui, ir klipo peržiūrai.

INFORMACIJA

Renginio FB: https://www.facebook.com/events/859926072588079/

Renginio vieta: OPERA social house (J. Lelevelio g. 4, Vilnius)

Laikas: 2023 m. gruodžio 27 d.

Programa:

18:30 durys ir klipo peržiūrų pradžia (būtinas išankstinis bilietas)

19:00 Auren (DJ set)

20:00 lazy diamond’s underground (live)

21:00 Auren (DJ set)

22:30 klipo peržiūrų pabaiga

BILIETAI

koncertas + klipo peržiūra specialioje erdvėje 8 eu; įsigyk išankstinį bilietą:
https://www.eventbrite.com/e/grupes-lazy-diamonds-underground-klipo-night-drive-perziura-koncertas-tickets-780283287317

koncertas 5 eu (įsigyk prie durų)

ATLIKĖJAI

lazy diamond’s underground

https://open.spotify.com/artist/5I7JSY8X5toZmOyBIbTpaG?si=vIV5CUMTRZmAb0OLvbGohw

https://www.facebook.com/lazydiamondsunderground

https://www.instagram.com/lazydiamondsunderground/

Auren

https://open.spotify.com/artist/2TOeAP8MCfARoys8pp0HMm?si=3Ltm7FvzRSSA2E4RTK3ugQ

https://www.facebook.com/aurenlt

https://www.instagram.com/mr.auren/