2023 December

„Autorių 101” – nauja „Radio Vilnius” laida apie autorių ir gretutines teises

Internetinis bendruomenės radijas „Radio Vilnius” metus baigia su laidų ciklu „Autorių 101”, skirtu edukuoti kūrėjus ir klausytojus apie muzikos autorių intelektualinę nuosavybę bei suteikti reikšminga informacija apie legalius muzikos sklaidos ir panaudojimo būdus. Laidų cikle muzikos žurnalistas Justas Jelisejevas aptaria […]

Aston Kais iš Liepojos ir jų sudėtingi žaidimai

[ SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION ] Pavasarį su Arklio Galia lėkėm pasigrot į festivalį “Tallinn Music Week”. Tai vienas iš tokių renginių, į kuriuos specialiai prikviečiama tarptautinių muzikos specialistų, jie rengia diskusijas, skaito paskaitas, pažindinasi su naujom grupėm jų […]

Šventinis (de)konstravimas: Sportas – „Kalėdos“

Štai ir prasidėjo šventinis laikotarpis. Pilvai prikišti mišrainių ir kūčiukų, namai pilni dovanų popieriaus, o mintyse jau visą mėnesį nenustoja suktis metų metus iš raciono neišeinantis kalėdinis šansonas. Kiekvieną sezoną tos pačios dainos vis iš naujo pasiekia klausytojų širdis ir dominuoja platformų topus, o netikėtai prasimušusios naujovės iš tiesų mažai ką naujo pasiūlo.

Nauja fazės linija Lietuvos techno scenoje

Susipažinkite su Phase Line – lietuviško techno naujoku, Vilniaus klubo “Elastica” rezidentu iš Birštono. “Gars Records” ką tik išleido jo minialbumą “Coming To Senses”. Įkvėptas pulsuojančių klubų „Lizdas“, „Kablys“ ir „Opium“ ritmų, 2019-aisiais jis, su skolinta aparatūra ir degdamas iš smalsumo, pradėjo didžėjaus karjerą.

lazy diamond’s underground klipo „Night Drive“ pristatyme – koncertas ir virtuali kelionė

Iškart po Kalėdų, gruodžio 27 d., Vilniaus alternatyvios muzikos klausytojams puikiai pažįstamoje vietoje Opera Social House vyks elektroakustinės muzikos grupės „lazy diamond’s underground“ pirmojo muzikinio klipo „Night Drive“ pristatymas. Lankytojų laukia vaizdo klipo peržiūra specialiai paruoštoje erdvėje bei grupės koncertas, o vakaro metu pasirodys ir elektroninės muzikos prodiuseris Auren.