Orai pristato debiutinį albumą „Virsiu žuvim“

Pirmąją žiemos dieną internetines platformas pasiekė debiutinis ir ilgai žadėtas elektroninio postpanko grupės „Orai“ albumas „Virsiu žuvim“.

„Išleisdamas naują singlą, vis sakydavau, kad toliau jau bus albumas. Dabar truputį juokinga skaityti tuos pažadus socialinių tinklų įrašuose ir kitur, bet kas kartą kažko pritrūkdavo – dar vienos dainos, gero sprendimo ar tiesiog laiko. Net ir dabar, prieš išleidžiant albumą, mąsčiau, kad gal jau reikėtų viską nukelti į 2024 metus, gal dabar jau geresnis laikas kalėdiniams singlams, o ne postpankui, bet supratau, kad pasiteisinimų nebeturiu“, – pasakojo grupės „Orai“ įkūrėjas Donatas Zinkevičius.

Albume grupė kviečia išgirsti aštuonias, postpanko, alternatyvaus roko ir šaltosios bangos stiliaus dainas.

„Dalis dainų jau buvo išleistos anskčiau, o kitą pusė ausinėse skambės pirmą kartą. Esame dar gana jauna grupė, tai tikiuosi, kad naujiems klausytojams ir senesnės dainos taps atradimu, o esami pamėgs naujas“, – apie dainą pasakojo muzikantas.

Albumo autorius papasakojo apie leidinio tematiką ir pavadinimą.

„Albumui ilgai ieškojau pavadinimo. Turėjau keliasdešimt blogų ir kelis neblogus variantus, o pavadinimą „Virsiu Žuvim“ pasirinkau beveik paskutinę akimirką. Albumo dainos iliustruoja pabaigas – draugysčių, įsitikinimų, santykių, norų ir panašiai. Rašant jį, jaučiau daug emocinės saviizoliacijos, manau, kad tai atsispindi tekstuose, o albumo viršelis ir pavadinimas iliustruoja kafkišką baimę ir nerimą“, – pasidalino Donatas.

Šiais metais aktyviai koncertavusi grupė, kitais metais žada tęsti koncertinę veiklą.

„Albumą planuojame pristatyti gyvai, bet nedarysime to iškart, o palauksime naujų metų. Tikiuosi, kad iki pristatymo koncertų, norintys jau galės įsigyti leidinį ir fiziniu formatu“, – pasakojo grupės lyderis.

Grupė „Orai“ susikūrė 2021-ųjų metų vasarą. Nuo to laiko grupė koncertavo tokiuose festivaliuose kaip „Loftas Fest“, „Devilstone“, „Mėnuo Juodaragis“ ir „What’s Next In Music?“. Dalyvavo įdomiausių pradedančių grupių konkursuose „Muzikos Inkubatorius NOVUS“ ir „Garažas“ bei laimėjo antrąją vietą „LRT Opus Talento“ konkurse.