Kvadrobika dalinasi debiutiniu synthfunk albumu

Pernai jaunų grupių konkurse Garažas debiutavę ir antrąją vietą užėmę, grupė Kvadrobika pristato debiutinį, synthfunko stiliaus EP albumą. Lietuviškų žodžių žaismu paremti kūriniai atliekami keturių vyrukų – Aurimo, Donato, Gyčio ir Kristupo.

„Pradėjome kurti atsispyrę nuo kalbos kaip reiškinio, ieškojome kalbos įtakos žmonijos istorijai, fantazavome, kaip galėjo skambėti pirmykštė mūsų protėvių kalba, emocionalūs šūksniai. “ – dalinasi Kristupas Biržietis.

Kvadrobika susibūrė prieš beveik dvejus metus, pagrindinis grupės įkvėpėjas buvo Kristupas Biržietis, turėjęs pradinį muzikos kūrimo planą. Pagrindinis tikslas – pabandyti sukurti albumą, kuriame eksperimentuojama su lietuvių kalba ir žodžių žaismu synthfunko žanre.

Po vasaros muzikinių ieškojimų studijoje ir keleto gyvų pasirodymų gimtajam mieste Klaipėdoje, grupė nusprendė išbandyti jėgas ir jaunų grupių konkurse Garažas. Du debiutiniame albume nugulę kūriniai „Arklys“ bei „Tinka Patinka“ grupei iškovojo antrąją vietą ir galimybę įrašyti šį albumą.

„Būnant kolektyve išmokti pasakyti ir priimti kritiką – labai svarbus žingsnis tobulėjant ir siekiant bendro tikslo. Manau, vienas iš svarbiausių dalykų, bent man, buvo tai, kad stengėmės nepataikauti vienas kitam.“ – bendru darbu džiaugiasi Gytis Šimelionis.

Gyvi grupės pasirodymai savo nuotaika ir braižu – išskirtiniai, verčiantys šokti ir dainuoti publiką. Ne be reikalo grupė ruošiasi išskirtiniams albumo pristatymo koncertams vasario 21 dieną Tamsta klube, Vilniuje, vasario 23 dieną Malūno Lofte, Klaipėdoje ir kovo 16 d. Hoge, Kaune.

„Gyvų pasirodymų metu atiduodam save ir savo kūrybą, o atėję žmonės mus apdovanoja judančiais kūnais ir gerom emocijom. Šio jausmo siekis turbūt ateina iš teatro. Nei mes, nei klausytojai nesam svarbūs po vieną, svarbiausias tas laikas, kurį sukuriam kartu.“ – Aurimas Bareikis.

Prie šio albumo įrašymo prisidėjo Jurgis Masilionis, viršelį sukūrė Rūta Venckutė. Debiutinį grupės Kvadrobika albumą galima išgirsti visose muzikos klausymosi platformose ir artimiausiuose grupės koncertuose.

SPOTIFY

RENGINIAI