Vilniuje vyks sintezatorių entuziastams skirtos kūrybinės dirbtuvės „Are you a synthesizer?“

Kirtimų kultūros centras organizuoja kūrybines sintezatorių dirbtuves ir kviečia susidomėjusius susipažinti su savadarbių sintezatorių kūrybos procesu bei jų panaudojimo galimybėmis kūrybinėje veikloje. Kartu su kūrėju ir elektronikos inžinieriumi Matu Jurginiu dirbtuvių dalyviai susirinks asmeninį garso sintezatorių, o su menininku Nathanaël Roman kurs eksperimentines partitūras ir atliks interpretacinius garso kūrinius.

„Are you a synthesizer?“ dviejų dalių dirbtuvės vyks balandžio 13 d. ir 14 d. Vilniaus Kirtimų kultūros centre. Šios dirbtuvės yra nemokamos ir skirtos visiems, kurie domisi sintezatoriais ir eksperimentinėmis muzikinėmis praktikomis.

Pirmąsias dirbtuves ves kūrėjas ir elektronikos inžinierius Matas Jurginis. Jų metu dalyviai bus mokomi susirinkti savo asmeninį elektroninį muzikinį instrumentą. Šis instrumentas kiek neįprastas – suteikiantis galimybę piešti garsą. Dirbtuvių tikslas – supažindinti dalyvius su mažų srovių elektronikos veikimo principais, bei prieinamais įrankiais, siekiant susikurti savo prietaisą ar instrumentą. Programą sudaro: supažindinimas su elektronikos komponentais, įrankių naudojimo ir litavimo pagrindai, įrenginio veikimo principo pristatymas bei įrenginio konstravimas.

Iliustratorius ir garso menininkas Nathanaël Roman ves antrąsias kūrybines dirbtuves, kurių metu dalyviai gros eksperimentiniu būdu užrašytą partitūrą savo pasigamintais garso sintezatoriais. Jo kuriamas dirbtuvių metodas leidžia sekti partitūras ir tiems dalyviams, kurie neturi natų skaitymo žinių. Kiekvienas dirbtuvių dalyvis gaus Nathanaël Roman kurtą edukacinį ziną, kuris neformaliu būdu pristatys sintezatoriaus veikimo pagrindus, leidžiančius apsvarstyti elektroninio signalo manipuliavimo principus garso kūrimui.

Zinas taip pat bus pristatomas balandžio 18 d., 19 val. Kirtimų kultūros centre. Renginį papildys muzikinė programa, kuri bus paskelbta netrukus.

Renginiai nemokami. Reikalinga išankstinė registracija į kūrybines dirbtuves: https://forms.gle/JpojUGQweroFbtw97. Koncertas ir Nathanaël Roman zino pristatymas yra atviras visiems be registracijos.

Daugiau informacijos: www.kirtimukc.lt

Renginius organizuoja Kirtimų kultūros centras, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, vizualo autorius Studio Cryo.