2024 May

Legendinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ kviečia į „Kompozitorių šokius“ Druskininkuose ir Liškiavoje!

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Druskomanija“ keliauja į Druskininkus! Brandų jubiliejų švenčiantis festivalis vyksta 40-tą kartą todėl specialioje šventiškoje „Kompozitorių šokių“ programoje skambės nauji jaunųjų kompozitorių ir festivalio senbuvių kūriniai. Gegužės 31 d. – birželio 1 d. „Druskomanija“ vyks gimtuosiuose Druskininkuose, o birželio 2 d. tradiciškai kelsimės į Liškiavą.

„Improdimensijoje“ koncertuos vienas ryškiausių Ukrainos džiazo kontrabosininkų Markas Tokaras

Kūrybiškos ir žanrinėmis klišėmis nesupančiotos muzikos lopšys – „Improdimensija“, birželio 4 d. kviečia visus kokybiškos muzikos mylėtojus į „MAMA Studios“ erdvę (A. Mickevičiaus g. 29, Vilnius), į pasimatymą su viena ryškiausių Ukrainos džiazo asmenybių – kontrabosininku Marku Tokaru. Ukrainos ginkluotojų pajėgų gretose tarnaujantis muzikantas atvyksta surengti išskirtinio koncerto.

Cukraus vata, tatuiravimo mašinelės ir nenormatyvūs kūnai – Teo Ala-Ruona performanse „Parachorale“

Gegužės 30 d., ketvirtadienį, 18 val. kultūros komplekse SODAS 2123 (Vitebsko g. 21-23, Vilnius) rezidentas Teo Ala-Ruona pristatys performansą procese „Parachorale“. Performansą menininkas kūrė bendradarbiaudamas su dramaturgu Even Minn ir garso dizaineriu bei kompozitoriumi Tuukka Haapakorpi. Kūrinyje taip pat dalyvaus […]

Į turą kartu su EGOMAŠINA leidžiasi ir komikas Žilvinas Kerbelis

Roko grupė „EGOMAŠINA“ pradėjo naujausio albumo „Nejuokinga“ pristatymo turą. Praėjusią savaitę pirmąjį koncertą grupė surengė gimtojoje Klaipėdoje, o šią savaitę pasirodys Vilniuje, Alytuje ir Kaune. Koncertus apšildys ypatingas svečias – komikas Žilvinas Kerbelis, kuris ant scenos išstos su gitara rankose. […]

Į Vilniaus širdį vasara įžengs su 12 val. trukmės dieniniais šokiais

Vasaros pradžią sostinės širdis pasitiks su begale renginių ir pramogų, skirtų ne vien miesto gyventojams, bet ir jo svečiams. Viena tokių – išskirtinė proga sudalyvauti 12 val. trunkančiuose dieniniuose šokiuose po atviru dangumi. Bernardinų sode aidės „House“ stiliaus muzika, kurią atliks net ir pasaulyje savo kūryba išgarsėję atlikėjai.