CONSTELLATION [kappa] – final edition

Gegužės 26 diena, šeštadienis. XI20 aka Driskių skylė

Paskutinioji – 10-oji Constellations renginių serijos dalis iš Aghartos (www.arma.lt). 
2011m. rugsėjo mėnesį prasidėjusi ir aplankiusi teisingiausias Vilniaus vietas: Commune Art, XI20, Baltus Dramblius, Artoteką bei sukvietusi per 30 atlikėjų ir grupių, serija uždaroma, tam, kad naujam sezone atverti naują, kontrastingą, gyvybingą ciklą – reiškinį, kuris paryškintų margaspalvį alternatyvaus Vilniaus gyvenimą ir suteiktų galimybę reikštis keisčiausiai muzikai. 

Be galo ir be pabaigos dėkojame visiems!



Žvaigždynai buvo skirti astronautams, futuristams, bepročiams, revoliucionieriams, ieškotojams, astraliniams keliautojams, dykaduoniams, nevykėliams, nomadams, įsimylėjėliams…



NI (Austrija) – foxtrott / avant / instrumental

soundcloud.com/niversum

www.youtube.com/user/niversum?feature=watch



LAISVA STRUKTŪRA (Kaunas) – jazz / kraut / instrumental 

soundcloud.com/laisvastruktura

youtu.be/pQTo0D6Bty0



RUMUNIJA (Šiaurės Lietuva) – etnopsychedelic / neofolk

soundcloud.com/rumunija

youtu.be/8QjYACSbg2c



* Pasirūpinkite gėrimais, visa kita kaip visada!

Facebook’e: www.facebook.com/events/332510716822255/
—————————– 



NI (Austrija)

Trys gitaros, būgnai ir neturėjimas priežasties liūdėti – tai viskas, ko reikia NI, kai jie nori išgelbėti pasaulį: besaikis rokas, kuris kilpina pasikartojančias temas kaip kiti suktų lanką, kosminis laisvos formos džiazas, lengvai judantis nuo noizo iki bosanovos, kartais painterpretuojant Johann Sebastian Bach.

NI komanda atsirado susijungus nariams iš Tumudo, Fang den Berg ar Braaz. Pirmas jų albumas pasirodė 2010 – aisiais (Zach Records), o po keleto turų, visoje Europoje liko būrys sužavėtų ir nustebintų fanų. Šiuo metu jie dar kartą turuoja pristatydami jau antrąjį savo vinilą, »foxtrott«, išleistą Interstellar Records. Balti ir kiek siurrealistiški kosminiai kostiumai buvo pakeisti akinančiai geltonos spalvos kombinezonais, o juos sudėjus su aprangą papildančiomis neoninėmis vinilo iliustracijomis, bendras grupės įvaizdis yra sunkiai apibūdinamas – tai akinanti energija be kompromisų, masyvi, komplesiška ir delikati tuo pačiu metu. Tai paskutinė lunatiškumo stadija, nemokama smegenų operacija, kurią priimsi noriai ir su šypsena.



LAISVA STRUKTŪRA 

Viena įdomiausių ne-mainstream‘inio Kauno grupių, gerai pažįstama skonį turintiems muzikos mylėtojams (ir pamylėtiesiems). 
Instrumental, jazz, experimental, dub, kraut – šios ir kitos panašios etiketės gali būti lipdomos fenolformaldehidiniais klijais, tačiau kyla klausimas, ar lips? Atsakymas nusileis gegužės 26d. pas driskius. 



RUMUNIJA 

Trys albumai, keletas koncertų – ir didelis ištikimų gerbėjų ratas, per koncertus mintinai mokantis ir kartu šaukiantis visus grupės tekstus. Čigoniška laisvės dvasia su lengvu alkoholio kvapu – tai, su kuo kiekvienas gali susisieti.