2012 May

Užupio dramos teatras vasarai keliasi į Zyplių dvarą ir atidaro teatro festivalį

Užupio dramos teatras, neatsilikdamas nuo savo žiūrovų, vasarai taip pat iškeliauja į gamtą ir kitus miestus, bet kviečia nepamiršti teatro. Smagaus teatro. Neįprastoje aplinkoje. Senuosiuose Lietuvos dvaruose.

“Mėnuo Juodaragis” scenose – garsieji “Dakha Brakha” ir kiti muzikiniai kerėjimai

Pristatydami festivalio užsienio svečius “Mėnuo Juodaragis” rengėjai džiaugiasi pagaliau pakvietę į Lietuvą pačią žymiausią ukrainiečių world muzikos grupę “Dakha Brakha”, scenoje virstančia tikru pirmapradžiu etno-chaosu. Savitai rekonstravę jausmingas savo tautos dainas “Dakha Brakha” kuria netikėtą, intymią ir naują muziką, kuri tiesiog atima žadą.

Pirmose naujienose apie šeštąjį „Satta Outside“ – Dorian Concept ir MRK1

Festivalių vasara jau ant nosies ir ilgai tempę gumą apie savo naujienas prabilo kone laukiamiausios lietuviškos daugiadienės „Satta Outside“ organizatoriai. Vardų – vos keletas, tačiau žinant, jog tai tik pradžia, verta tikėtis, kad rugpjūčio 10-12 dienomis Šventojoje įvyksiančio festivalio programa tikrai sužibės stipresniais koziriais.

Shaltmira: Laimingoji [Happy one]

Shaltmira pradeda seriją darbų, kurioje remiasi Marcel Schwob „Monelės knyga“. Pirmas dublis.

CONSTELLATION [kappa] – final edition

Gegužės 26 diena, šeštadienis. XI20 aka Driskių skylė Paskutinioji – 10-oji Constellations renginių serijos dalis iš Aghartos (www.arma.lt). 
2011m. rugsėjo mėnesį prasidėjusi ir aplankiusi teisingiausias Vilniaus vietas: Commune Art, XI20, Baltus Dramblius, Artoteką bei sukvietusi per 30 atlikėjų ir grupių, […]