Lėta araabiškos muzikos magija

Naujos kartos muzikos kūrėjas iš JAV AraabMuzik menų fabrike “Loftas” susitiko su savo tėvynainiu Slow Magic – tokio dueto dar nematė nei vienas vakarėlis pasaulyje. Pagal Slow Magic muziką galima ir visą naktį šokti, ir užsiimti joga. Tai lėta magija, kurios klausydamasis neri į kosmosą, o jau ten greitis – reliatyvus dalykas. Tuo tarpu AraabMuzik yra bene vienas geriausių ritmų meistrų pasaulyje. Jo pirštai MPC aparato mygtukus smaigsto tarsi siuvimo mašinos adatėlė.

AraabMuzik groja specialia ritmo mašina papildomai naudodamas  įvairius įrašytus semplus bei kitus garsus. Turint omeny, kad AraabMuzik būgnais išmoko groti būdamas vos trejų, nenuostabu, kad jo ritmo pojūtis ir greitis viršija įprastas galimybes. Pernai prestižiniame “Pitchfork” festivalyje AraabMuzik pasirodė pagrindinėje scenoje kaip viena inovatyviausių renginio personų.

Slow Magic jau grojo “Lofte” pavasarį, kur kartu pasirodė šios kartos chillwave muzikos žymūnai: XXYYXX, Giraffage ir Blackbird Blackbird. Tačiau visų netikėtumui Slow Magic pasirodymas tapo to vakaro vinimi. Kaip tuomet, taip ir dabar koncerto metu jis šoko į minią su savo būgnu ir pratęsė savo pasirodymą tarp gerbėjų.

Slow Magic atvyko į Vilnių, tiesiai iš „Airwaves“ festivalio Islandijoje.