Post-punk rūsys: Repetitor ir Super Besse

Pakeliui į “Tallinn Music Week” į geriausią Vilniaus rūsį užsuko Repetitor iš Belgrado (Serbija) ir Super Besse iš Minsko (Baltarusija). Pastarieji jau kelis kartus grojo Vilniuje, o rupūs garažinio roko atstovai Repetitor pasirodė pirmą kartą, kuris gerokai supurtė koncerto auditoriją. Ir šiuo metu negalime prisiminti nė vienos Lietuvoje pastaruoju metu koncertavusios grupės iš Serbijos. Beje, jie sugrojo taip gerai, kad grįždami iš Talino, dar kartą sugros Vilniuje – kovo 30 d., pirmadienį, Kirtimų kultūros centre. Nepatingėk.

Super Besse

“LouderThanWar”: “Jungtinėje Karalystėje mažai žinome apie Baltarusiją, išskyrus tai, kad ji buvo Sovietų Sąjungos dalimi ir, atrodo, pakankamai griežta vieta gyventi. Tai nesustabdė Super Besse, trijų jaunuolių ir ritmo mašinos, kurie pasikapstė giliau muzikos istorijoje, rado savo įkvėpimą “Factory Records” ir ’80-ųjų pradžios post-punk su ryškia boso linija, išvertė visa tai į savo šiuolaikinę kalbą bei sukūrė jaudinančią ir gana įdomią muziką, peržengiančią savo šaknis ir sukuriančią kažką visiškai naujo. Būtent taip turėtų skambėti visi pretendentai į post-punk sostą.”

https://soundcloud.com/superbesse
http://superbesse.bandcamp.com

Repetitor

Repetitor ištikimai drožė savo firminį skambesį, sunkaus rokenrolo, post-punk ir visko, kas tarp jų, mišinį. Jų kūriniai – tarpžanrinė ekstazė, supakuota galingoje, vidurius vartančioje instrumentų, vokalų ir savitoje garso sienos sąveikoje. Bandymai rasti tiesioginę muzikinę įtaką – sudėtinga užduotis, tačiau atidus klausytojas ras panašumų su daugybe grupių: nuo ankstyvųjų Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies ir Nirvana pradžios iki pat Black Sabbath ar net Suicide. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti nesutaikoma, tačiau Repetitor tai pavyksta ir jie pateikia tokį garsinį užtaisą, kad juo sunku nesižavėti.

http://repetitor.bandcamp.com
https://www.facebook.com/repetitorbgd