Palmės Žiedas uždaro „Futuros” etapą

Vis dažniau girdimas vardas Lietuvos muzikos scenoje, melancholiškasis Palmės Žiedas pristato savo kūrinį „Dirbtinėje Šviesoje” kuris žymi „Futuros” eros pabaigą.

Albumas „Futura”, pristatytas 2020 metų pradžioje yra inspiruotas devyniasdešimtųjų klubinės kultūros, „nešvarių” elektroninės muzikos garsų. „Futuros” dainų tekstai – abstraktūs, įtraukiantys, o melodijos leidžia kūnui panirti į tamsiosios diskotekos atmosferą.

Pasak atlikėjo, kūrinys „Dirbtinėje Šviesoje” pabaigia vieną jo kūrybos etapą ir atveria duris brandesniam skambesiui. Paskutinė „Futuros“ eros daina – ilgesinga, lėta, hipnotizuojanti. Palmės Žiedui kūrinys simbolizuoja ramybę, nes Jis nieko nebesiveja, nebando niekam įtikti, anaiptol – mėgaujasi paprasta būtimi. Dainos tekste galime išgirsti nuoseklią istoriją, tačiau ji neturėtų būti suprasta pažodžiui. Atlikėjas nori, kad kiekvienas klausytojas dainą interpretuotų savaip bei užsimerkęs galėtų pasinerti į savo asmeninį pasakojimą.

Singlo vizualinį identitetą sukūrė fotografas Julius Liucijus Jančauskas. Nuotraukos pabrėžia Palmės Žiedo abstraktumą, atspindi atlikėjo jungtį su XX amžiaus pabaigos kultūra.

Singlas „Dirbtinėje Šviesoje” pasak prodiuserio yra „Futuros” vienos eros pabaiga, bet galbūt ir kitos pradžia. Nauji tembrai, istorijos po truputį išryškėja, įgauna savo atvaizdą, o iki tol, atlikėjas laukia, kol galės pristatyti juos pasauliui.

Palmės Žiedo svetainė: www.palmesziedas.com

Palmės Žiedas, Instagram: @palmesziedas https://www.instagram.com/palmesziedas/?hl=en

Palmės Žiedas, Facebook: https://www.facebook.com/Palmesziedas/?ref=pages_you_manage

Fotografo Instagram: @krematoriumas https://www.instagram.com/krematoriumas/?hl=en