Muzikos gilumų tyrinėtojai – Flesh Flash

Prieš trejus metus susikūręs duetas Flesh Flash nuolat tyrinėja muzikos platybes bei nuosekliai ir neskubėdami siekia savo muzikinių tikslų. Vaikinai noriai pasakoja apie save ir dalinasi mintimis apie muzikines paieškas ir atradimus.

Kada ir kaip prasidėjo Flesh Flash?

Susipažinome prieš 10 metų, Panevėžyje. Draugų rate keisdavomės įrašais, organizuodavome alternatyvios muzikos vakarėlius. Vėliau draugystė išaugo iki bendradarbiavimo Flesh Flash grupėje, kuri 2010 metais buvo pradėta kaip elektroninės muzikos projektas ir užaugo iki to, ką turime dabar.

Ar pavadinimas Flesh Flash turi kokią reikšmę?

Pavadinimas gerai atspindi elektronikos mėsą ir blyksinčią gitarą, nors, tiesą sakant, Flesh Flash talpina tiek pat prasmės, kiek ir absurdo.

Kas paskatino groti?

Meilė muzikai. Grojam, nes negalėjom negroti. Yra tas pirmapradis geismas groti, nes grodami gauname didelį malonumą ir pasitenkinimą.

Jūsų pirmoji pažintis su muzika?

Ko gero, iš tėvų klausomų vinilų ir kasečių, kai buvome pakankamai minkštų protų.

O klasikinę muziką klausote?

Yra įdomios klasikinės – akademinės muzikos. Tarkim, Musique concrète – XX a. vidurio elektroakustinės muzikos forma. Tokie atstovai, kaip Karlheinz Stockhausen, Iannis Xenakis tais laikais buvo puikūs eksperimentatoriai – labai drąsūs vyrai, keista, kad jų nenukirsdino (juokiasi).

Ar jūs lygiuojatės į drąsius vyrus ir norite, kad jūsų muzika šokiruotų?

Į nieką nesilygiuojame. Mūsų kūryba yra labai nuoširdi. Vienam ji gali būti nuodas, o kitam vaistas. Neturime jokių išankstinių intencijų šokiruoti ar džiuginti, viskas vystosi natūraliai.

Kodėl apsistojote prie tokios muzikos, kurią grojate šiandien?

Tai individualūs, asmeniški dalykai. Esame atviri sau ir šiuo metu grojame tai, kas mums atrodo teisinga.

Ar manote, kad jau radote savo muzikinį skambesį, braižą?

Kūryba yra procesas, kuris neišvengiamai kinta, evoliucionuoja. Šiuo metu džiaugiamės būdami dabartiniame taške, bet išliekame visiškai atviri pokyčiams.

Kaip patys apibūdintumėte savo kuriamą muziką?

Eklektiška ir kinematografiška. Mūsų muzikoje jungiasi platus spektras muzikinių stilių. Maišydami juos stengiamės sukurti bekraštį landšaftą, kuriame klausytojas turėtų galimybę paganyti savo vidinį padarą.

Pasaulyje pernelyg daug seklios muzikos, į kurią drąsiai neriant galima susilaužyti stuburą. Mes vengiame šabloninių emocijų, stengiamės neluošinti gylio ieškančių klausytojų.

Iš kur semiatės įkvėpimo?

Iš kasdieninio gyvenimo, klausomos muzikos, įvairiausių nuotykių ir patyrimų. Viskas labai sąveikauja ir tą „viską“ sugeriame kiekvieną dieną. Visas gautas emocijas perfiltruojame per save, per savo ego, sukristalizuojame produktą ir paleidžiame jį atgal į gyvenimą.

Kas jums šiuo metu yra įdomiausia muzikiniame pasaulyje?

Šiuo metu mus domina aktyvėjanti tribal, industrial, techno elektronikos scena. Modern Love, Blackest Ever Black leiblai išleidžia labai daug geros muzikos. Taip pat tokie leiblai, kaip Root Strata pakartotinai leidžiantys daug senos, užmarštin nuėjusios geros muzikos. Taip pat įdomus reiškinys – miksų kultūra. Išskirtumėme lietuviško blogo secretthirteen.org selekcijas.

Ar klausote lietuvių kūrėjų muzikos?

Taip. Yra labai stiprių, skirtingai grojančių grupių ir atlikėjų. Kaip favoritus galėtumėm išskirti Luumm, Oorchach, Sheep Got Waxed.

Gediminai, kas formavo tavo kaip gitaristo grojimo stilių?

G: Man patinka gitaristai, kurie turi savo unikalų braižą. Daug gitaristų didelį dėmesį skiria grojimo technikai, greičiui, pagal kuriuos matuoja savo profesionalumą. Man tokia maniera nėra pirmaplanė, nes gali vieną natą sugrot, bet ta nata gali giliai sujaudinti. Kaip sakoma, yra poetai ir yra kultūristai. Mano grojimo manierą daug kas formavo: klasikinė muzika, daugybė sub-stilių įeinančių į terminą “Rock”

Ar turi mėgstamą gitaristą?

G: Patinka solo gitaristas Dean McPhee iš Jungtinės Karalystės. Jis kuria sodrų skambesį, panašų į neoklasikinį. Šiuo metu jo daugiausia klausau iš solo-gitarinės muzikos.

Kokie artimiausi grupės planai?

Gegužės mėnesį ruošiamės išleisti keturių kūrinių EP.

Svarbiausia – groti ir kurti, tą ir planuojame daryti toliau.