Tarpinės stotelės “MuzikaGO”

Viskas gamtoje, žmonėse, kultūriniame pasaulyje nuolat kinta, maišosi. Ši kaita leidžia susikurti naujiems, iki šiol nematytiems dariniams. Nustebtumėt jei pasakyčiau, kad muzika taip pat nuolat kinta, maišosi susidurdama su vis skirtingais sąskambiais, skirtingais žmonėmis gebančiais tuos naujus sąskambius kurti?

Nenumaldoma muzikos migracija vyksta. Dovanodama klausytojams galimybę išgirsti ne vien radijo topuose besisukančias dainas, bet ir kai ką daugiau – egzotiškas, netikėtas muzikines patirtis.

„Nustebtumėt kiek puikių grupių ir muzikantų renkasi Lietuvą savo tarpine stotele prieš turus po Europą ar Aziją. Apmaudu jas paleisti iš Lietuvos pirmiau nepaklausius koncerto.” – teigia organizacijos „GM Gyvai“ vienas iš „MuzikaGO” iniciatyvos kūrėjų Žilvinas Švarplys.

Tad apie tai, kaip gimė „MuzikaGO” idėja, laisvę kurti ir dalintis, kalbamės su Žilvinu, vienu iš „MuzikaGO” idėjos iniciatorių.

Žinau, kad prisidedate ir prie “Gera muzika gyvai” organizuojamų koncertų. Kaip gimė idėja imtis dar vieno projekto “MuzikaGO”?

Organizuodami koncertus su „Gera muzika gyvai” komanda kviečiame atlikėjus iš įvairių pasaulio kampelių. Pamatėme, kad pasaulis tapo prieinamas kaip niekada. Žmonės daug keliauja, mezgasi įvairios naujos pažintys. Netikėtai muzikos grupės pravažiuojančios per Lietuvą ėmė su mumis kontaktuoti. Pačios. Iš pradžių buvo maloni nuostaba, po to sekė daug darbo, ir nesvarbu, kad koncertams suorganizuoti, sudaryti grupėms sąlygas pasirodyti turėjome ir turime labai ribotą laiką.

Taip ir gimė idėja (juokiasi).

Kokia “MuzikaGO” projekto pagrindinė idėja ?

Į pravažiuojančias grupes mes žiūrime kaip į svečius, kuriuos reikia deramai pasitikti, suteikti jiems galimybę pasirodyti žmonėms. Šiandieniniai žmonės nuolat skuba, o per tą nuolatinį skubėjimą neretai nepastebi kas vyksta aplinkui, nepastebi tų svečių. Mes sutinkame svečius už juos ir suteikiame progą išgirsti išskirtinę muziką. Tai muzika iš Mongolijos, JAV, Brazilijos, Estijos, iš bet kurios pasaulio vietos.

Koks didžiausias komandos lūkestis dirbant su šiuo projektu ?

Eini, kvėpuoji ir jauti ko, iš esmės, trūksta. Jauti barjerus. Didžiausias lūkestis, turbūt yra tai, kad ateityje pravažiuojančioms grupėms, menininkams nereikėtų tarpininkų pagalbos norint surengti koncertą. Norisi didesnio aktyvumo nepriklausomai nuo vietos. Norisi, kad muzika išeitų iš koncertų salių, tapyba išeitų iš galerijų ir būtų vienu organizmu su publika. Kitu atveju pasaulis bus šaltas.

Ko palinkėtumėt sau, klausytojas ir atlikėjams šiame muzikiniame nuotykyje ?

Aš palinkėčiau kovoti su protu ir nebijoti. Nepasiduoti baimėms ir paranojoms. Išlaisvinti protą ir iš naujo išmokti dalintis. O svarbiausia, visiem gryno oro.

„MuzikaGO“ kalendoriuje lapkritį – trys koncertai:

ROGERIO BOTTER & PIERGIORGIO PIRRO (Brazilija/Italija)

Lapkričio 14 d. „Jazz Cellar“, Vilniuje

MAD MEG – poetiškas pankrokas (JAV)

Lapkričio 17 d. klube „Ramybė“, Palangoje

Lapkričio 18 d. „Punto Jazz palėpėje“, Kaune

TRAD.ATTACK! – ateities folkas (Estija)

Lapkričio 23 d. Halės turguje, Vilniuje

Lapkričio 24 d. klube „Ramybė”, Palangoje