2007 June

Jauniausioji Karta

Nemanykite, kad tik saldžiais 70aisiais buvo gero rokenrolo. Tiesa, praėjęs dešimtmetis pašykštėjo daugiau nei kelių tikrai puikių grupių ir vieną akimirką jau buvo pasirodę, kad visa, kas geriausia, jau praėjo. Bet mūsų kolegos iš Britanijos laikraščio „The Observer“ tiki jauno rokenrolo ateitimi ir pateikia perspektyviausių grupių sąrašą, kurios darys revoliuciją.

Lenkijos “Off Festiwal” pataikauja muzikos gurmanų skoniui

Rugpjūčio 17 – 19 d. Lenkijos pietuose, Myslovicuose antrą kartą vykstantis alternatyvinės muzikos festivalis “Off” suruošė tikrą madingos muzikos puokštę – čia gros australai ARCHITECTURE IN HELSINKI, britų grupės ELECTRELEANE, PUMAHJAW, norvegai LOW FREQUENCY IN STEREO, austrai RADIAN ir kiti. […]

Alytuje – žvėriškas festivalis

Liepos 27 – 29 dienomis Dzūkijos sostinėje Alytuje, prie Dailidės ežero įvyks muzikinis festivalis “ZooFest”, skirtas daugiausiai punk, ska, metal, reggae muzikai. Scenoje gros galybė svečių iš užsienio – prancūzai PO BOX, KAZAN ir AFTER TASTE, kanadiečiai ZEROSCAPE, vengrai INSANE, […]

Book Ore: siųsk darbus ir kitaip dalyvauk TARP:Vasaros5

Antrus metus vykstantis audiovizualinės poezijos projektas „tarp“ šiemet išauga į festivalį „Tarp: vasaros 5”, spalio 12-13 dienomis vyksiantį Vilniuje, vasaros 5 teritorijoje.

Richard Brautigan “Upėtakių žvejyba Amerikoje“

Upėtakių žvejybą Amerikoje aš sutikau Lietuvoje, ištraukiau ją lyg ungurį riebų iš leidėjo rankų. Po „Arbūzų cukraus“, nesekęs Amerikos subkultūrų istorijos chronologiškai, nežinojau ko tikėtis: simbolistinė alegorinė pasakėčia stovėjo man gerklėje lyg ašaka, lyg adata šieno kupetoje, rakštis sėdmenyje, kai susitranzuoji tokią šieno kupetą, pavešiančią tave į amžinųjų hipių medžioklės plotų upokšnį.