Interviu su Phaeleh

Dubstep viesulas vis dar siaučia V-mieste (Vilniuje – red. pastaba) ir niekas iš tiesų nežino, kokie jo tolimesni keliai. Tad kodėl tau dar labiau savęs nesupainiojus su labai giliu, labai minimaliu, labai muzikaliu ir labai fainu biču Phaeleh. Jis atskris tiesiai iš Bristolio tam, kad išplautų iš laptopo savo naujausią muziką bei artimiausiu metu pasirodysiančius įrašus.

Galima prijungti prie „step“ bet kokį žodį ir padaryti naują madingą muzikinį žanrą. Atlikėjui Phaeleh pasirinkčiau “headstep”. Tai tarsi intelligent drum and bass, tačiau daugiau inteligentiškumo, mažiau būgnų ir daugiau žemo. Radau jį atsitiktinai MySpace laukuose ir supratau, jog jis puikiai tiktų rimtam pasirodymui „Sattoje“. Taigi, būtent tai ir darysime šį penktadienį.

Ką šiuo metu veiki?

Dabar tiesiog sėdžiu Bristolyje ir klausausi nerealaus Sclist mikso.

Kaip tu įsivaizduoji Lietuvą? Pabandyk spėti, net jei neturi jokių minčių.

Nelabai ką galiu įsivaizduoti, nors kiek teko bendrauti, panašu, jog visi labai draugiški ir mėgsta bytus. Manau, jog lietuviška scena maža, bet šviežesnė, o tai visai įdomu.

Kokia geriausia vieta tavo mieste?

Sunku išskirti kažką konkrečiai Bristolyje, tačiau mano mėgstamiausi vakarėliai „Byte“ vyksta vietoje, kuri vadinasi „Native“.

Kurie metai buvo geriausi muzikai per visą istoriją?

Net neįsivaizduoju, tačiau manau 2009-ieji bus visai neblogi.

Kokia tavo kūryba jau išleista ir kas planuojama ateičiai?

Pirmasis leidinys pasirodė Urban Scrumping leible, vadinasi „Inside and Reflections EP“. Nesenai Digital Sun išleido „Forensics“ kūrinio remiksą.

„Selecta“ bei Jinx in Dub remiksas greitu metu pasirodys pas Cool & Deadly. O mano pačio remiksas Jinx in Dub kūriniui „10 Tonne Riddim“ bus išleistas maždaug tuo pačiu metu Grain leible. Kompozicija „Cheki“ dalinsis vietą su HxDB tame pačiame leiblo Formant leidinyje, kuris pasirodys taip pat kitais metais. Vienintelis kitas reikalas suplanuotas ant Urban Scrumping yra mano albumas, kuriame bus tikrai lengvos kūrybos.

Kokią aparatūrą naudoji grodamas gyvai?

Šiuo metu dirbu su „Ableton live“ ant PC bei kišeininiu „Doepfer“ kontroleriu. Taip pat yra pajungti keli įskiepiai.

Koks instrumentas yra tavo mėgstamiausias?

Pagrindinis mano instrumentas – gitara, kuri užima labai svarbią vietą. Tačiau taip pat esu didelis vokalo, violončelės bei fleitos gerbėjas.

Kokią muziką kurtum, jei turėtum kokį milijoną svarų? Kaip išleistum tuos pinigus?

Ji turėtų būti ganėtinai epiška, į darbą įtraukčiau orkestrą bei pasinaudočiau šiek tiek papildoma technine įranga. Tačiau net neįsivaizduoju kaip kitaip tai skambėtų, jei ne epiškai.

Gal ką nori pasakyti publikai prieš atvykdamas čionais?

Sveiki.

Kodėl pasivadinai Phaeleh?

Man reikėjo pseudonimo ir patiko kaip tos raidės atrodo viena šalia kitos. Tačiau tada taip ir nepagalvojau apie tarimo sunkumus..

Kas darytum, jei nebūtum muzikantas?

Greičiausiai nuobodžiaučiau..

Ar tave kas nors dar domina, išskyrus žemus ir būgnus?

Taip. Specifinė melodija ir subtilūs garso efektai. Abu man ganėtinai svarbūs, kai kuriu bytus.