Ežio Inkubatorius: foto

Visas internetas (ir ne tik!) jau seniai buvo ištapetuotas Ežio Inkubatoriaus reklamomis. Facebook‘e tikriausiai nenustebai, kai Ežys pakvietė tave į draugus ir paskui gausiai pildė tavo home visokiom naujienom apie Inkubatoriaus raidą? Tai va, tas Inkubatorius jau atsidarė.

Aplinka. Visur balta ir šviesu. Gan minimalistiška. Yra vieta, kur visi chillina ir geria kavutę, maždaug poilsio zona, yra dvi salės paskaitoms, yra spintelės, yra gražia eile sustatyti Mac‘ai – blogginimui, kaipgi dabar be to.

Fotografijos paskaitos per atranką buvo pačios populiariausios. Tikriausiai dėl to, kad atsiradus įperkamiem skaitmeniniam fotoaparatam visi pajuto jėgą ir staiga savo kambaryje į rudą spintą atsirėmusią draugę pleškinanti mergina tapo fotografe. Bet, laimė, tokių diletantų į paskaitas niekas neatrinko ir buvo galima pradėt.

Paskaitas veda Andrew Miksys. Fotografas. Jam patinka fiksuoti kultūros namų diskotekos, romų, bingo temas. Jam nepatinka fotošopas. Mikšys mus trumpai supažindina su dalykais, kurie įkvepia ir veikia jį, to paties paprašo padaryt visų kitų. Andrew miela ir malonu klausytis, tik tiek, kad iš gretimo kambario truputį teka garsas. Ypač aktualu tada, kai ten groja DJ ir kas nors sugalvoja paduot žemų. Bet mažas muzikinis fonas niekam netrukdo.

Darbas vyksta intensyviai. Andrew dalyvių negaili ir užduoda tai 150 nuotraukų išpleškint namų darbam, tai pagauti „Gedimino 9“ lankytoją, atvest į Inkubatorių ir nufotografuoti. Bendravimas su nuotraukos objektu – svarbus dalykas, čia nepašaudysi atsitiktinių praeivių pasislėpęs už kioskelio.

Workshopo dalyviai iš pradžių tarpusavyje bendravauja nedrąsiai, bet po truputį apsipranta ir gale jau vienas kitam daro po sunkios darbo dienos atpalaiduojančius masažiukus.

Krenta aparatai, krenta žmonės, bet niekas nepasiduoda ir bandymo-klaidos būdu visi po truputį tobulėja. O namie sapnuoja, kaip laimi ir pagaliau gali per Muzikos Televiziją paleisti savo patį mėgstamiausią, labiausiai obscure klipą.