Ore savaitės (mėnesio?) albumų apžvalga

Ore įkiša trigrašį į tavo ausinuką/galvinuką/pysiuką ir siūlo išbandyti eklektišką kolekciją naujausių, dar spaustuvės dažais/hardais kvepiančių albumų. Rugpjūtį leidyklos nusprendė, kad reikia klausytis šios muzikinės mišrainės. Arba ne. Tavo teisė spręsti, mūsų teisė pasiūlyti.

Wild Beasts – Two dancers (Domino Records)

Indie triukšmautojų leidykla, kuri nereikalauja atskiro pristatymo – Domino records – į pasaulį ne per seniausiai paleido dar vieną albumiuką. Tvarkingai, kaip Japonijos geležinkelis, eilinį pirmadienį, laukan paleistos laikinės pabaisos CD/LP pavidalu. Apie šituos pabaisiukus pagarbiai šnabždasi kritikai ir vienas per kitą siūlo geresnius vertinimus ir savo ausų laiką.

Klausykis šokėjų poros jei tau patinka Mogwai, Sigur Rós ir kiti į indie-folk-cypt-rock linkę bandai. Kadangi tai jau antras kompanijos leidinukas, tikėtina, kad mažai fanų bazei tik išėjęs sukels masyvią euforiją. Kitiems, gi, jis padės užpildyti smalsumo tuštumą laukiant naujų grandų releasų.

Šiek tiek laukinių pabaisų žaidimų su velnio kreidelėm. Šypt. Ar jaučiat pretenzijas? Aš jaučiu.

Wild Beasts – The Devil’s Crayon

Erasure – Erasure.club (Mute)

Kas būna, kai veterenai nori valgyt? Jie tada leidžia rinkinius, bestus, remiksus ir t.t. Seni geri Erasure prisikabina nuvalkiotą ekskliuzyvo etiketę ir išleidžia rare remiksų rinkinį originaliai pavadintą Erasure.Club. Tikri Erasure fanai griebia rinkinį CD ar mp3 formatu negalvodami ir svaigsta (arba nelabai) klausydami garsių vardų įvairiai iškraipytų synthpop gabalainių. Kiti nereaguoja. Tiek žinių apie Erasure.

Remix’ai tokie reti, kad net iki youtube nenukeliavo.

Julian Plenti – Is… Scyscraper (Matador Records)

Interpol šriubuoja ketvirtą albumą, o grupės veidas Paul Banks išleidžia savo solo darbą po Julian Plenti akiniais. Tai ne tas albumas, kurio reklamos drieksis nuo New Yorko iki Naujųjų Vasiukų. Panašu, kad Niujorke staiga tapo reikalinga įrašyti albumą sau, o paskui pasiūlyti jį įsigyti visiems, kuriems tai bus įdomu. Niujorkietiško gyvenimo būdo mėgėjai, dėžutėje ras standartinio ilgio – 11 kūrinių – albumą. Paul Banks mėgaujasi sėdėdamas savo pretenzijų ir eksperimentų dangoraižyje, tačiau panašu, kad vakarėlyje jis vienas. Visgi. Vienas, kitas rifas gali ir įstrigti galvoje savaitei, kitai. Pabandymui:

Julian Plenti – Fun That We Have

Fruit Bats – The Ruminant Band (SUB POP!)

Visai kaip Fleet Foxes, tik galbūt ne taip fainai. Lengvas gitaros birzgenimas kaip tik tinkantis sėdint prie laužo, vartojant gaiviuosius gėrimus, mėgaujantis pasauliu, ilgais plaukais ir flanele. Folk rokeriai iškepė savo ketvirtą albumą, pavadino atrajojančiu bandu ir laimingi išvarė į tvartą repetuot toliau. Lydimi Fleet Foxes šlovės tikisi pratęst egzotiškų žvėrelių ir flanelės siautėjimą topuose. Stebėsim kaip jiems seksis vakaruosna, o kol kas žiūrim ką turim čia. Gyvai groja vyrukai tikrai respektabiliai:

Fruit Bats – The Ruminant Band

Moby – Wait for me (Little Idiot)

Pliktelėjęs idiotas, kurį žino pusę pasaulio ir, neabejotinai, visi automobilių reklamų gamintojai, išleido naują albumą. Moby šį kartą užsidarė nuosavam butuke Niujorke ir pasikvietęs kiemo draugus įrašė albumą. Suprasdamas, kad tai nėra masėms skirtas produktas, naiviai paprašė „Wait for Me“. Mobišku braižu sukurptas albumas, anot pačio autoriaus, turėtų būti klausomas vientisas. Arba, blogiausiu atveju, bent kartą perklausytas nuo pradžios iki galo. Bet kuriuo atveju, neišgirsti, kas dar negirdėjo, „Shot in the Back of the Head“, būtų neatleistina klaida. Užsimaukšlinkit kokybiškiausias ausines kokias tik turit, nes taip, sako, muziką ragauti yra geriausia.