Banksy surinko ir paaukojo lėšų Maskvos aktyvistams Война

Banksy surengė akciją, kurios metu pardavė savo darbo atspaudų (sako buvo tokia eilė, kad didžiulis būrys norinčiųjų išėjo nieko nepešę). Britų menininkas gautus 4.5 mln rublių paaukojo Maskvos menininkų-aktyvistų grupės Война reikalams.

Primename, kad Война šią vasarą sukūrė nuostabų 65 m. ilgio ir 27 m. pločio falą ant tilto prieš Federalinės saugumo tarnybos pastatą. Egzituoja įvairios interpretacijos ką reiškia šis meno šedevras. Vieni sako, kad jis atsirado dėl sugriežtintos apsaugos prie Tarptautinio ekonomikos forumo durų, kiti sako, kad tai simbolis Rusijos, kuri pasaulinėje arenoje demonstruoja „ką turi“ ir dėl to mažosioms pasaulio šalims/tautoms tenka jai nusileisti. Vienaip ar kitaip, viskas atrodė va šitaip:

Kitų akcijų metu jie apmėtė McDonaldo darbuotojus gyvomis katėmis norėdami sutrikdyti jų kasdienę rutiną, kelias dienas prieš paskutinius prezidento rinkimus Rusijoje surengė ritualą meškos garbei (nuorodą į D. Medvedevą) ir Biologijos muziejuje surengė grupinio sekso orgiją.

Tiesa, rugsėjo mėnesį, po to kai Война aktyvistai akcijos metu apvertė kelias policijos mašinas (su visais policininkais), pora iš jų buvo areštuoti.

Daugiau: free-voina.org