WASTED BULLETS – “Sistemos apgautas” (Wasted Bullets, 2010)

2005-ųjų vasarą, kaip įprasta, prie Barbakano Vilniuje jaunimas vienaip ar kitaip leido savo laisvalaikį. Gurkšnojant alų ir prasidėjo kalbos apie grupę. Tą patį rudenį vaikinai laikė rankose instrumentus ir bandė nusitaikyti taip, kad kulkos neskrietų tuščiai. Pirmasis pavadinimas Last Bullet netrukus buvo pakeistas į WASTED BULLETS , kai paaiškėjo, kad už Atlanto jau yra grupė tokiu pavadinimu. Pankrokeriai buvo pastebėti jau po pirmųjų koncertų ir dalyvavo legendiniame “pasidaryk pats” festivalyje “Darom 2006”. Tai pačiais metais grupė įrašė savo debiutinį EP.

WASTED BULLETS užėmė tvirtą poziciją Lietuvos pankroko scenoje kartu su sėbrais iš Toro Bravo, Bad Disposition, NetvarkOI! , (Tylus) Spengimas ir kitomis grupėmis, kurių nariai maišėsi vieni su kitais ne tik prie alaus bokalo, bet ir scenoje. Tiek muzika, tiek tekstais grupė yra labai arti savo gerai žinomų kolegų iš Toro Bravo – ne veltui net keli WASTED BULLETS nariai vienu ar kitu metu metu grojo pas šiuos sunkiasvorius.

Metų pabaigoje WASTED BULLETS (arba pankroko bendruomenėje juokais vadinami “Uostyk bulves”) pagaliau pristatė savo energingą ir intenstyvų albumą “Sistemos apgautas”, kuriame gausu pankroko energijos ir purvo, hardkoro intensyvumo ir perėjimų bei oi! agresijos ir priedainių chorų. Atvirai dėstomos aktualios grupei temos: nusivylimas esama santvarka ir abejingumu, miesto gatvių gyvenimo realijos, žiurkių lenktynių aidai, politikos apgaulės, melas. Labai smagu, kad šios emocijos reiškiamos lietuviškai. Iš anksčiau minėto EP albumą “pasiekė” tik vienas grupės hitų “Man nereik”, likusios kompozicijos girdėtos tik koncertuose.

Nuo vokalo pradėjęs Vytis, šiame įraše savo vietą užleido Juliui, o pats paėmė į rankas gitarą. Grupės branduolys išliko nepasikeitęs nuo Barbakano laikų – retas atvejis visuotinės emigracijos laikais.

Vilko ar šuns iltimis papuoštą albumą įrašė turbūt geriausias pastarųjų metų LT pogrindžio prodiuserių Tomas “ve” Verbaitis. Nieko nuostabaus, kad girdime galingą ir sultingą skambesį, kurį “virina” WASTED BULLETS muzikantai. Stipru, tačiau truputį vienodai ir tiesmukai. Taip šaudant, kai kurių kulkų galima ir išvengti.

“Sistemos apgautas”nerasi muzikos įrašų parduotuvėje, todėl jei tau įdomus lietuviškas pankrokas, rašyk tiesiai grupei – wastedbulletspunks@gmail.com.

8/10